Deniz Yücel:

Deniz Yücel: "2019’da ‘Mart’ın Sonu Bahar Olacak’ Dedik, 2024’te ‘Baharın Tüm Çiçekleri Türkiye Saracak’ Diyoruz"

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel:

-"Açlık sınırının 14 bin lira olduğu Türkiye’de; evde bakım ücreti 5 bin, en yüksek engelli aylığı ise 2 bin 811 lira. Kamuda ve özel sektördeki engelli kotaları boş… İşte AKP’nin Engelli Politikası bu. Biz, engellilerin "hak" temelli mücadelelerini destekliyoruz ve yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Engellilerin bütün haklarına kolaylıkla erişebileceği bir ülkeyi onlarla birlikte kuracağız."

-"Yerin yüzlerce metre altında iş için, aş için canları pahasına çalışan madencilerimize hak ettikleri güvenli çalışma koşullarını sağlayacağımızın sözünü veriyoruz. Madenleri denetimsiz bırakan, kaçak ocaklara göz yuman, iş güvenliğini hiçe sayıp, maden cinayetlerini “kader” ve "fıtrat" ile açıklayan anlayışı asla kabul etmiyoruz."

-"Erdoğan’ın yaptığı gibi Hamas taraftarlığıyla Filistin sorunu çözülemez. Aksine; İsrail katliamlarına devam eder. Hamas’ın yerine; Filistin’in meşru temsilcisi Filistin Yönetimi muhatap alınmalıdır. Siz Erdoğan’ın ikide bir 'Hamas'ı övdüğüne bakmayın, Erdoğan sadece Türkiye’de 'Hamas lafları bazı radikal kesimlerde prim yapıyor' ve 'Yerel seçim' yaklaşıyor diye her zamanki gibi ikiyüzlü siyasetine devam ediyor. "

-"Çok iyi biliyoruz. Erdoğan için her melaneti kullanmak meşrudur, yeter ki seçimi kazansın. Sayın Erdoğan; Makyevel'i mumla aratıyor mumla!"

-"Sayın Tunç, madem iyi işleyen bir yargı sistemi var, o halde eski futbolcuların, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’dan yardım talep etmelerinin sebebi nedir? Madem iyi işleyen bir yargı düzeni var, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nde bu yardım talebine karşı Sayın Cumhurbaşkanının 'Çocukların sorununu çözün' cevabını nasıl açıklayacağız? Nerde kaldı hukukun üstünlüğü, nerde kaldı bağımsız ve tarafsız yargı?"

-"Sayın Erdoğan’a sesleniyorum: Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’i opera sanatçısı bir kadının elini öperken görebilirsiniz ancak; bir şeyhin eteğini öperken göremezsiniz! Bizi teröristlerle yan yana göremediğiniz için çareyi yanımızdakilere terörist demekte buldunuz!"

-"Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in 'Kürtler Türkiye’de daha az eşittir' sözünün altına imzamızı atıyoruz. Zira bu ülkenin, bu toprakların asli unsurlarından olan Kürt kardeşlerimizin uzun yıllar uğradıkları adaletsizlik ve çifte standartların, AKP döneminde daha da arttığı hepimizin malumudur."

-"Gazetecilerin görevi; gerçeği ortaya çıkarmak ve doğrunun peşinden gitmek... Bağımsız ve tarafsız gazeteciler bu yolda yıllarca bedel ödedi. Şimdi de Murat Ağırel hedef gösteriliyor. Neden? Türkiye'de gündem oluşturan bir dolandırıcılık olayının üzerine gittiği için."

-"Bu ülkede AKP iktidarından himaye görmeden, kimse kimseyi bu kadar büyük çapta dolandıramaz. Futbol camiası, güzellik merkezleri, sosyal medya fenomenleri, organize suç örgütleri… Adeta dolandırıcıların, mafyanın fink attığı bir ülke haline geldik."

-"Bizim duruşumuz çok net. Biz emekten, emekçiden yanayız. Asgari ücretle geçim mücadelesi veren milyonlarca vatandaşımızın ve ailelerinin, insan onuruna yaraşır bir yaşama kavuşmalarını isterken, temel hedefimiz de bu yurttaşlarımızın taban ücrete mahkûm edilmelerini ortadan kaldırmaktır."

-"Asgari ücretin yılda tek sefer belirlenmesi bir kural değil, tercihtir; bu bir. İkincisi; asgari ücretin yılda iki kez belirlenmesi bir lütuf değil, enflasyon karşısında bir zorunluluktur. Üçüncüsü de; emekçiler enflasyonun sebebi değil, mağdurudur. Bu konuda iktidarın algı yaratma çabasını reddediyoruz."

-"Bugünkü Parti Meclisi toplantımızda 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlerde, seçim çevrelerinin özelliklerine göre 'Örgüt Denetiminde Ön Seçim', 'Örgüt Denetiminde Basit Aday Yoklaması' ve 'Örgüt Denetiminde Genişletilmiş Aday Yoklaması' adıyla Eğilim Yoklaması yöntemlerinin kullanılmasına karar verilmiştir. En az 1.000 seçim çevresinde önseçim yapılacak, bu seçim çevrelerini de haftadan haftaya belirleyip, kamuoyuyla paylaşacağız."

-"2019’da ‘Mart’ın Sonu Bahar Olacak’ dedik, ülkemizin birçok köşesine baharı getirdik. 2024’te de ‘Baharın Tüm Çiçekleri Türkiye saracak’ diyoruz."

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü Deniz Yücel, parti genel merkezinde MYK ve PM gündemine ilişkin düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.