Deniz Yücel: “Vatandaşın Cebinden Elini Çekmeyen AKP’ye Soralım; Siz Sadece Zenginlerin Hükümeti Misiniz?”

Deniz Yücel: “Vatandaşın Cebinden Elini Çekmeyen AKP’ye Soralım; Siz Sadece Zenginlerin Hükümeti Misiniz?”

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel:

-“AKP iktidarına kadar hiç kimse Türk ordusunun Atatürk'e bağlılığından, askerlerin Atatürk sevgisinden kuşku etmezdi. Bunlar önce beynini Pensilvanya'daki bir teröriste kiraya vermiş bir grubu ordunun içine aldılar sonra da Türk ordusunun şerefli subaylarına iftiralar attılar ve onları ipe sapa gelmez davalarla cezaevlerine gönderdiler. Şimdi de ‘orduda hangi tarikat güçleniyor’ sorusu soruluyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin rehberi sadece akıl ve bilimdir. O aydınlık yolu açan da Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'tür.”

-“AKP’yi ve MHP'yi buradan uyarıyoruz. Vatandaşı zerre dahi ilgilendirmeyen konularla gündemi meşgul etmeyin! Yumurtanın tanesi 7 lira, 30’lu yumurta 210 lira olmuşken, beyaz peynirin kilosu 300, kıymanın kilosu 400 lira olmuşken, seçimlerden bu yana akaryakıt fiyatları yüzde 100 artmışken ve kira artışları son bir yıla kıyasla, yüzde 300’leri aşmışken, Anayasa değişikliğini, 50+1’i konuşmaya utanmıyor musunuz?”

-“Erdoğan, Filistin ve İsrail sorununu bir iç politika malzemesi yapabilmek için bir uluslararası sorun olmaktan çıkarıp din savaşları haline getirmeye çalışıyor. Dış politikayı yıllardır yaptığı gibi iç politika malzemesi haline getiren Erdoğan’ın, yaklaşan yerel seçim öncesinde kullanacağı en önemli argümanlardan biri İsrail-Filistin meselesidir. Biz Gazze konusunda hamasetten uzak, Filistinlilerin haklarını koruyacak bir politika izleme konusunda kararlıyız.”

-“Bosna’daki soykırımın unutulmaması ve Gazze’de tekrarlanmaması için gereken her türlü adımı, üzerimize düşen her şeyi yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.”

-“Asgari ücret istisnai ücret olmaktan çıktı, Erdoğan Türkiye’sinde asgari ücret olağan ücret haline gelmiş durumda. Yoksulluk sınırının 44 bin lira olduğu ülkemizde insanlar 11 bin lirayla, geçinmeye mecbur bırakılıyor. En düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyinde olması, asgari ücretin de insanca yaşanacak sınırlarda olması konusunda ısrarımız ve mücadelemiz devam edecek.”

-“Ne zamandan beri bakanlar, vatandaşı ‘parası olan – olmayan’ diye ayırıyor? Vatandaşın cebinden elini çekmeyen AKP’ye daha açık soralım, ‘siz sadece zenginlerin hükümeti misiniz?’ Bu Bakanların hepsi şaka gibi... Biri ülkede yoksul yok der, öteki otoyollardan sadece zenginler geçsin der, bir diğeri zeytinyağı fiyatlarındaki artışı bile görmezden gelir. Başka biri, her gün KYK’lardan zehirlenme haberi gelince, ilgili bakan çıkar bu küflü ve kurtlu yemeklerin mevzuata nasıl uygun olduğunu anlatır. Çok merak ediyoruz. Bunları söylerken, bunları konuşurken hiç utanmıyor musunuz? ”

-“Depremin üzerinden 10 ay geçti, söz verilen konutlar hala yapılmadı. Barınma, beslenme ve sağlığa erişim sorunu devam ediyor.”

-“4 Eylül 2024 tarihinde Parti Meclisimizi Sivas’ta toplama konusunda kararımızı aldık. 5 Eylül 2024 tarihinde tüzük komisyonumuzun son toplantısını yaparak 6 – 7 – 8 ve 9 Eylül tarihlerinde bitişi partimizin kuruluş yıldönümünde tamamlanacak şekilde tüzük kurultayımızı gerçekleştirmeyi planladık. Ve 9 Eylül’de tüzük kurultayımız sonrasında da program kurultayımızın hazırlığına yönelik program kurultayımızın ilk toplantısını da yapmaya karar verdik.”

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü Deniz Yücel, parti genel merkezinde MYK gündemine ilişkin düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.