Denizden çıkanlar görenleri şaşırttı

Denizden çıkanlar görenleri şaşırttı

Pendik Belediyesi Arama Kurtarma (PEAK) ekipleri, Avrupa Dayanışma Programı kapsamında denize daldı. Gönüllü gençlerin destek verdiği "Pendik Afet ve Risklerin Bilincinde" adlı proje için denizden çok sayıda atık çıkardı. Pendik Sahil’de düzenlenen etkinlikte PEAK dalgıçlarının denizden çıkardığı atıklar arasında ısıtıcı ve sandalyeile çok sayıda araç lastiği yer aldı. Çıkan atıklar görenleri şaşırttı.

Çıkan atıklar sergilenecek

Belediye ekipleri denizden çıkarılan atıkları Pendik Gazipaşa Meydanı’nda sergilemeyi planlıyor. Çevre gönüllüleriyle birlikte düzenlenmesi planlanan sergiyle birlikte vatandaşların çevreye olan hassasiyetlerinin artırılması hedefleniyor.

“Suyun altında bir sürü plastik var”

PEAK dalgıçlarından Tolga Havalı: “Deniz dip temizliği yaptık. Doğayı kirletiyoruz. Suyun altında bir sürü plastik var.” dedi.Projeye destek veren ve etkinliğe katılan gönüllü gençler de denizlerin çok hızlı bir şekilde kirlendiğini, vatandaşlardan çevreye daha fazla duyarlı olmalarını istedi.

zrvhylsleyncujxtgou39km1.jpg

nabd8bekwhpqx4i96rjhwfgI.jpg

atezs4ufnI3bhsd0bytkqn5d.jpg

ugjwr1br0skbp8Ifncpv29sg.jpg

xtlwbn07zqvoqj3epdfghckb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.