DENİZDEN ÇÖP DOLU POŞETLER TOPLAYAN SON SÜNGERCİ: 60 YILLIK DENİZCİYİM BÖYLE İHANET GÖRMEDİM

DENİZDEN ÇÖP DOLU POŞETLER TOPLAYAN SON SÜNGERCİ: 60 YILLIK DENİZCİYİM BÖYLE İHANET GÖRMEDİM

Muğla’nın ünlü Gökova Koyu’nun ortasına içi çöp dolu poşetler atan tekne sahipleri son süngerci Aksona Mehmet lakaplı Mehmet Baş’ı isyan ettirdi. Mehmet Baş, “İnsan ekmek yediği...

MELİS ANTER

Muğla’nın ünlü Gökova Koyu’nun ortasına içi çöp dolu poşetler atan tekne sahipleri son süngerci Aksona Mehmet lakaplı Mehmet Baş’ı isyan ettirdi. Mehmet Baş, “İnsan ekmek yediği denize böyle ihanet eder mi? Tam 60 yıllık denizciyim böyle ihanet görmedim, söyleyecek söz bulamıyorum” dedi.

Bodrum’un son süngercisi Aksona Mehmet lakaplı 71 yaşındaki Mehmet Baş, kaptan oğlu Fatih Baş ile birlikte Gökova Körfezi’nde Orak Adası yakınlarında turistleri gezdirirken, denizin ortasında battal boy çöp torbalarını görünce şoke oldu.

“BEYİN GELİŞİP DOLMADAN, CEPLER GELİŞİP DOLUNCA”

Kaptan Fatih Baş babası ile birlikte onlarca çöp torbasını denizden toplayarak teknesine aldı ve şunları söyledi: “Oraklar adasının arasında, Karaadaya doğru seyir halindeyiz, bir baktık denizin üzerinde mavi çöp torbaları dolu. Birçok tekne gelip geçiyor kimse dönüp bakmıyor, ne tesadüftür ki rüzgar meltemden esiyor yani Pabuç Burnu’ndan ve Pabuç Burnu da motor yat dolu, torbaları toplayıp güverte ye aldık. İşte sevgili can dostlarım, beyin gelişip dolmadan, cepler gelişip dolunca, dolu cep boş beyinin kontrolüne geçiyor ki bu durumda (kendini) her şeyin hakimi zanneden zihniyet, bu cennet coğrafyamızı cehenneme çeviriyor! Büyük ihtimalle Pabuç Burnu’nda demirli olan yatlardan atılmışçöpler, lanet olsun bu doğayı böyle katledenlere.”

Kaptan Baş fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı.

SON SÜNGERCİ: İNSAN EKMEK YEDİĞİ DENİZE BÖYLE İHANET EDER Mİ?

Süngerci Aksona Mehmet Baş ise “İnsan ekmek yediği denize böyle ihanet eder mi? Tam 60 yıllık denizciyim böyle ihanet görmedim, topladıklarıçöpleri poşetlere koyup cennet gibi denizin ortasına atmışlar, söyleyecek söz bulamıyorum. Çünkü bunu da yapan kendisine kaptan ve denizciyim diyen kişiler. Biz turistlere mahcup olduk utandık acaba bu insanlar utanmadı mı?” diye konuştu.

Bu arada Kaptan Fatih Baş, denize atılan çöp dolu poşetleri toplarken aynı zamanda yaptığı kayıtta şunları söylüyor:

“Oraklar mevkisinde, topladığımız çöp torbaları, deniz üstünde. Kimin attığı belli değil. İleride daha çöp torbaları var. Dört tane mavi çöp torbası içi çöp dolu. Büyük ihtimalle Pabuç Burnu’nda demirli olan motor yatlardan geliyor bu çöpler. Denizin magandalarından. Buradan gelip geçen, denizden ekmek yiyen herkes de bunları görüyor ve almaya tenezzül etmiyor. Biz tek tek bunları topluyoruz. Lanet olsun bu düzene, lanet olsun bu doğayı katleden insan, insan da demiyorum yaratıklar…”

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.