DEPREM BÖLGESİNE 50 ADET EVSEL ATIK KONTEYNERİ GÖNDERİLDİ

DEPREM BÖLGESİNE 50 ADET EVSEL ATIK KONTEYNERİ GÖNDERİLDİ

Ataşehir Belediyesi ve ÇEVKO Vakfı’nın birlikte gerçekleştirdikleri kampanyayla temin edilen 50 adet evsel atık konteyneri deprem bölgesinde kullanıma alındı.

6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olarak gerçekleşen deprem felaketinin ardından, afet bölgesinde atık toplama sürecinde önemli sıkıntılar yaşandı. Deprem sonrasında ortaya çıkan; barınma, gıda ve suya erişim gibi temel sorunların yanı sıra, temizlik ve evsel atıkların yerinde toplanması gibi gereksinimler de önem kazandı. Bu sorunun çözümüne katkı sağlamak amacıyla Ataşehir Belediyesi ile ÇEVKO Vakfı el ele vererek “Deprem Bölgesine Evsel Atık Konteyneri Kampanyası”nı başlattı.

Ataşehir Belediyesi, ÇEVKO Vakfı ve ÇEVKO Vakfı’nın üyeleri Sarten Ambalaj, GCA ve P&G Türkiye’nin de katkılarıyla bölgeye 50 adet evsel atık konteyneri sevk edildi. Kahramanmaraş-Nurhak Belediyesi’ne 25 adet ve Adıyaman-Gölbaşı Belediyesi’ne 25 adet atık konteyneri teslim edilerek belirlenen noktalara yerleştirildi. Bu sayede deprem sonrası temizlik ve çevre koruma çabalarına önemli bir destek sağlandı.

Bölgede yaşamın normale dönmesi için çalışmalar sürerken, atık yönetimi konusunun da giderek daha önemli hale geldiğini söyleyen ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer, “6 Şubat 2023’te yaşadığımız deprem, hepimizi derinden yaraladı. Bu yaraları sarmak ise, uzun soluklu çalışmalar ve iş birlikleri gerektiriyor. Ataşehir Belediyesi iş birliğinde başlattığımız kampanyamızda odağımıza çevresel temizliği aldık. Vakfımızın ve Vakıf üyesi üç değerli şirketin katkılarıyla, bölgedeki atıkların toplanması için paydaşlarımızla birlikte 50 adet evsel atık konteynerinin bölgeye gönderimini sağladık. Ataşehir Belediyesi’nin desteğiyle Kahramanmaraş-Nurhak Belediyesi’ne 25 adet ve Adıyaman-Gölbaşı Belediyesi’ne 25 adet atık konteyneri teslim edilerek, ilgili noktalara yerleştirildi.  Vakfımız, tüm paydaşlarımızla iş birliği içerisinde, gelecekte de çevre koruma ve temizlik projelerini desteklemeyi sürdürecektir. Ataşehir Belediyesi’ne ve tüm destekçilerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Ataşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Şimşek ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ataşehir Belediyesi tarafından 6 Şubat depreminden bu güne Afet Koordinasyon Merkezimizde yardım tırlarının organizasyonu, arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgesine sevki, aşevlerinin kurulması ve depremden zarar gören yurttaşların her türlü ihtiyacının giderilmesine dönük azami gayret gösterildi. Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak ÇEVKO Vakfı ile gerçekleştirdiğimiz bu projeyle de deprem bölgesindeki Kahramanmaraş Nurhak ve Adıyaman Gölbaşı belediyelerine konteyner desteğini sağlamış olduk”.

yho1mnc5w9rgojxwbykt7ire.jpg

lcvwqh9emioyqszp2p8dkutn.jpg

re7jmv4nkzwhhak6qjteIlu5.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.