Deprem İçin Yapılacak İş Birliği Protokolüne AKP ve MHP Engeli

Deprem İçin Yapılacak İş Birliği Protokolüne AKP ve MHP Engeli

Esenyurt’udepreme karşı dirençli hale getirecek iş birliği protokolünü AKP ve MHP’lilerreddetti. Mecliste yaptığı konuşmada ilçede yanlış imalatlara izinvermeyeceğini belirten Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Konuştuğumuz şey insanların canını,malını emanet edeceği yaşam alanlarının inşası. Ölümlerin tek nedeni var.Sorumsuzca davranış, kötü imalat yani sağlıklı bir yapılanma olmaması” dedi.

EsenyurtBelediyesi Nisan ayı meclis toplantısının ikinci birleşimi, meclis salonundayapıldı. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un başkanlık yaptığıtoplantıda, görüşülen ilçedekimeslek odaları ile teknik işbirliği protokolü yapılmasına ilişkin madde AKP veMHP’nin oylarıyla reddedildi.

Maddekapsamında anlaşma yapılan ilgili mimar ve mühendisler odaları ilçede yapılacakimalatların deprem yönetmeliğine uygunluğunu kontrol edecekti. Bu işin doğru bir yönetim sistemi, doğru proje,doğru insanlarla denetim ve gözetim yapıldığında sağlıklı halegetirilebileceğini söyleyen Bozkurt şöyle devam etti: “Bu işbirliğinin kimseyebir zararı yok kimseye ekstra bir maliyeti yok. Benim Esenyurt'u depremedirençli kent yapmama katkı sağlayacak bir iştir. En azından bundan sonrakiyapacağımız imalatlarda daha rahat olacağız.”

“Hataları Yüksek Bir İlçeyiYönetiyoruz”

Deprembölgesinde onca insanın hayatını kaybetmesinin yanlış imalatlardankaynaklandığı ifade eden Bozkurt şöyle konuştu: “Bu işin ne kadar yanlışyapıldığını Hatay'da, Maraş'ta, Elbistan'da, Adıyaman'da ve diğer hasar görenillerde yaşayarak gördük. Ben orada on beş gün kaldım. Kırk beş kişiyi cansızelli sekiz kişiyi canlı olarak oradan çıkarmış bir belediyenin başkanı olaraksöylüyorum. Birilerinin sorumsuzluğuna asla müsaade etmeyeceğim. Bu konu yüzdefa buraya gelmesi gerekiyorsa yüz defa getireceğim. Yapılan işler yanlış olduğu için bunlar oldu. Mesele sadeceyıkılma meselesi de değil. Yaptığımız binaların en az yüzyıl hizmet vermesilazım. Bu işte ne kadar başarılıyız? Çok başarısızız. Bakın tamamen tesadüflerüzerine yürümüş, hataları yüksek bir ilçeyi yönetiyoruz. Ben bir belediye başkanıolarak edindiğim görüş bu.”

“İnsanları Mezarlığın İçineKoymayalım”

EsenyurtBelediyesi’nin 357 tane yapı için imar affına başvurduğunu belirten Bozkurt, “İçindebulunduğumuz belediye binası iki yüz bin metrekarenin üzerinde bir binadır. Bubinanın statik projesi yok. Elektrik projesi yok. Mekanik projesi yok. Bakın bukonularda yapılmış suç duyurum var. Bunu ben söylüyorsam lütfen vardır deyipböyle hamasi laflarla altı boş cümlelerle kamuoyunu yanıltmayın. İnsanlarımezarlığın içine, öleceği mezarlığın içine koymayalım. Ben mühendis olmam nedeniyle,meslek odalarıyla özel görüştüm. Geçmişteki alışkanlıkların yıkılması disiplineedilmesi ve kontrol edilmesi gerekiyor. Bizim zemin sorunumuz da var. Esenyurthomojen zemini olan bir ilçe değil. Her bir bölgesinde farklı zemin refleksiolan bir ilçe dolayısıyla bunun zemin açısından kontrol edilmesi lazım ve bizimmaalesef geçmiş yıllarda mikro bölgeleme çalışmalarımız yapılmamış. Yinegeçmişte jeoloji mühendisler odasından aldığım bilgiye göre yanlış zemineyanlış yapılan birçok imalatın olduğunu biliyorum. Şimdi efendim bugüvensizlikse evet güvensizlik bunun bir kontrol altına alınması lazım. Odalarbunu yapacak” diye konuştu.

“Bu Bir Zorunluluk”

Bu süreçte buiş birliğinin bir zorunluluk olduğuna dikkati çeken Bozkurt şunları ekledi: “Siyasetçilerindisipline edilmesi açısından bu önemli. Siz rahatsız olsanız da, olmasanız daben bu konuyu sürekli diri tutacağım arkadaşlar vicdanen kendime ve öldüğümdehesap vermem gereken makama hesabımı verebilmek için buradaki duruşumuinandığım şekilde devam ettireceğim. Şimdi karar sizin. Allah affetsin kimnasıl karar verir bilemem. Ama ben böyle bir yanlışlığı sırf sadece megalomancaben bu işi en iyi bilirim, ben kontrol ederim, benim elemanlarım en iyi kontroleder psikolojisiyle asla ve asla yürütmeyeceğim. Eksik bildiğimiz ne varsaonları tamamlamak üzere bilenlerden destek alacağız.”

qqifethzxlkl6drojIugkc5r.jpg

w9obkx28cofkyml3n4wmpdsu.jpg

p6zjlukjck52aytI1vn7xfbh.jpg

oszidakrvIkpr1nfzmc8dags.jpg

qtnhq9bpgmnxxwd3fpfhtrcb.jpg

jnsagbgIoh01yj89lvxpcfwy.jpg

3fjlbkag450jtpwhzyxz2cfl.jpg

u7xozgohfaywIstr1zw8v9fm.jpg

bkvg5a90zhlcd6ntzjekypmo.jpg

tIulqgh2egywtp4wl7dci8xm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.