Deprem ve Kadın Konulu Psikodestek Çalışması

Deprem ve Kadın Konulu Psikodestek Çalışması

Göçmenlerin dahil edildiği program;güçlendirme, bilgilendirme, kapsayıcılık temelinde gerçekleştiriliyor.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın Ve AileHizmetleri Daire Başkanlığı, RESLOG Projesi, Hayata Destek Derneği ve AKDAMişbirliği ile tarafından Selahattin Eyyübi Mahalle Merkezi’nde  “Deprem ve Kadın” Konulu PsikodestekÇalışması gerçekletirildi.

RESLOG projesinin ikincietabında, projenin Çukurova’daki 6 pilotundan biri olan Adana BüyükşehirBelediyesi ile 2023 yılında uygulanmak üzere, “Birlikte Yaşam Destek Programı”hazırlandı.

Suriyeliler başta olmak üzere göçmenlerinhem sosyal uyumu hem de karar alma mekanizmalarına diğer sivil yapılar gibidahil edilmesi için “Güçlendirme”, “Bilgilendirme” ve “Kapsayıcılık” temelindehazırlanan bir yıllık destek programı kapsamında, Kadın ve Aile HizmetleriDaire Başkanlığı, Adana'da Deprem Sonrası Kadın Dayanışma ve GüçlendirmeMahalle Buluşmaları’nın ilki, Selahattin Eyyubi Mahalle Merkezinde “Deprem veKadın” temalı psikososyal destek etkinliğiyle hayata geçirildi.

Suriyeli göçmenlerin ve yerlivatandaşlarımızın birlikte yaşadıkları Yüreğir İlçesi Selahattin EyyubiMahallesi’nde, deprem sonrası dezavantajlı gruplarda, özellikle kadın veçocuklarda deprem bilinci yaratmak ve psikolojik travmaların aşılmasına katkısağlamak için söyleşi ve bilgilendirme yapıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sözkonusu çalışmada paydaşı olan Hayata Destek Derneği ve Adana Kadın Danışma veSığınma Evi Derneği’nin (AKDAM) katılımıyla gerçekleştirilen mahalle buluşmasına33 Suriyeli ve 7 Türk olmak üzere 40 kadın katıldı.

 Psikososyal destek çalışması kapsamında;

·      RESLOG Projesi Çukurova Bölge Sorumlusu Alim Çopuroğlutarafından, proje ile ilgili kısa bilgilendirme,

·      Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve AileHizmetleri Daire Başkanı Ayten Dolançay tarafından, belediye bünyesindekadınlara yönelik verilmekte olan hizmetler, deprem sonrası saha çalışmaları, depremdurumunda kadının üzerindeki yük, kadına şiddet vb konularda bilgilendirme,

·      Adana Kadın Dayanışma ve SığınmaEvi Derneği  (AKDAM) psikologlarından Svetlana Tansuğ “Stres ve StresYönetimi” konulu bir sohbet,

·      Hayata Destek Derneği’nden Seda Yüce tarafından,“Güncel Sosyal Yardımlar ve Yardımlara Erişim Koşulları” konulu bir sohbet vebilgilendirme yapıldı.  Hayata DestekDerneği Avukatı Serda Uzun kadınların ağırlıklı geçici koruma kartı çıkartma,mirastan yararlanma, devlet desteklerinden yararlanma koşulları ile ilgili bilgilendirmegerçekleştirdi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığıtarafından koordinasyonu sağlanan etkinlikte iki dilde bilgilendirmeyapıldıktan sonra, yine iki dilde hazırlanmış bilgilendirme broşürleri veRESLOG Projesi desteği ile tedarik edilen hijyen kiti dağıtıldı.

r9wophqca1rwIvioz74cbl8m.jpg

zkl3hfaavijdpcgcyd5sl79I.jpg

j9o7wepxtny4qcjfuhtevrdc.jpg

kjpof8onvidy5t4graazg91x.jpg

amxutx2usbohjvj64n7ogfma.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.