Depremde Sorunları Çoğalan Kadınlara Büyükşehir Desteği

Depremde Sorunları Çoğalan Kadınlara Büyükşehir Desteği

 

6Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden bu yana kadınlar baştaolmak üzere tüm vatandaşların yanında olan ve sahada çalışma yürüten AdanaBüyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı; 8 Mart DünyaKadınlar Günü kapsamında Göç ve Göçmen işleri Şube Müdürlüğü, IOM ile birlikteAdana Büyükşehir Belediyesi toplanma ve barınma alanlarında kalan kadınlarıziyaret etti. Ayrıca ilk günden bu ya depremden etkilen tüm vatandaşlara sıcakyemek dağıtımı başta olmak üzere vatandaşların her türlü ihtiyaçların ulaştırılmasındaçalışan Derman Ekipi ve Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığıpersonelleri kadınları ziyaret etti. Kadınlarla sohbet eden sosyolog,psikologlardan oluşan uzman meslek elamanlarınca kadınlara şiddete karşıkendilerini koruyabilmeleri için bilgilendirme broşürü ile hediye, çiçek vehijyen kiti verildi.

Depremyaralarının sarılması, kadına yönelik ve her türlü şiddetin son bulması,toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için bütünsel, kapsayıcı,sürdürülebilir politikaların olması, sosyal destek ağlarının örülmesi ancakdayanışmayla mümkündür.  6 Şubat’tayaşanan depremlerde Adana’da yaşanan can ve mal kaybının dışında, insanlarınpsikolojileri de olumsuz etkilenmektedir. Deprem anında travma yaşayan vesonrasında yaşananlardan etkilenen, başta çocuklar olmak üzere çok sayıda insanpsikolojik desteğe ihtiyaç duymaktadırlar. Adana Büyükşehir Belediyesi’ncevatandaşların bu ihtiyacının tespiti ile ilgili çalışmak üzere, uzman meslek elemanlarından Psiko-Sosyal Müdahale Ekibi oluşturulmuştur.

Psiko-SosyalMüdahale Ekibi; 6 Şubat 2023 ile 07 Mart 2023tarihleri arasında 5333 kadın olmak üzere, aralarında göçmenlerin de bulunduğu14.929 kişiye psiko-sosyal alanda hizmet verdi. Hizmet verilenlere acildurumlarda aranacak ve destek alınacak numaralar ve kurumlar ile ilgili bilgi deaktarıldı.

Alandaşiddetle karşılaşan kız çocukları ve kadınlar bulunduğu, bu durumlarda da yineAdana Büyükşehir Belediyesi Psiko-Sosyal Destek Ekibi’nce; KADES, Aile veSosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çağrı hattı ALO 183 ve Adana BüyükşehirBelediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın çalışmaları hakkındabilgi veriliyor.  Kız çocuklarına ve kadınlara şiddete maruz kaldıklarındabaşvuracakları kamu kurum ve kuruluşları konusunda bilgi veriliyor, yönlendirmeyapılıyor. Ayrıca kadınlara Türkiye Aile Planlanması Vakfı tarafındanhazırlanan Kadın Sağlığı, Güvenli Annelik, Depremde Etkilenen Gebe Kadınların,Emziren Annelerin Ve Bakım Veren Kadınların Karşılaştıkları Riskler Ve Önerilerile ilgili bilgilendirme broşürü dağıtılıyor.

Depremdenetkilenen kadınları dinleyen Büyükşehir psikologları ve sosyologları, ilerleyensüreçte psikolojik destek almak isteyen vatandaşlara nasıl hareket edeceklerive başvuruyu kimlere yapabileceklerine dair bilgilendiriliyor.  Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kadına yönelikşiddet alanında, ayrıca çocuk, ergen ve yetişkin psikologlarının bu konudahizmet etmek üzere görevde olduğu bilgisi aktarılmaktadır.

 

AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, depremzede kadınları ziyaret edereksohbet etti, moral verdi…

uo5ncbe8wazfq9p7gsmul4jd.jpg

1pic8n5grzequbxkm4dhtnmb.jpg

utsvucvc0fbnk7mjdx1f6zyw.jpg

cuyyhabgIefcaul9zk7xdejq.jpg

bvxycbI62z4pn3guntlsjfog.jpg

fbjv8hx1gosnuuomzeckalm9.jpg

c4uyohj0mxlfpcnkttqI92bw.jpg

gquwdn4tbmqwe9csk1b8rpv0.jpg

oy57emcb0xpgfjgkon4ta6vI.jpg

pw1btrlziszkjexvgatkfnlm.jpg

tzmvee6bru1wa7xb4q0ncio8.jpg

fzpjog6es3t4ephciq1aw9ny.jpg

xljvlrxdrsqk4iy9c7bpngag.jpg

x07yfjqvfsdlnhknlzripmae.jpg

xwquvvn5bsbwkje0pnr3tzog.jpg

y9bai0bmorr3cafsepuwwlmh.jpg

hkes6w7ypdIcpnlmzf2xrl0j.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.