Depremin Yarattığı Zor Koşullar ve Eşitsizlikle Mücadele Amaçlanıyor

Depremin Yarattığı Zor Koşullar ve Eşitsizlikle Mücadele Amaçlanıyor

 

Depremin yarattığı zor koşullar ve eşitsizlikle mücadele amaçlanıyor

 

Kadın Koalisyonu, Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile HizmetleriDaire Başkanlığı ve Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği (KÖVED) iş birliğinde 21Haziran’da Adana’da “ToplumsalCinsiyete Duyarlı Afet Riski Yönetimi” eğitimi düzenlendi. SivilToplum için Destek Vakfı ve Turkey Mozaik Foundation tarafından hayatageçirilen Yerel Güçlenmeye Destek Fonu’ndan alınan hibe desteğiyle düzenleneneğitimle, Kadın Yaşam Merkezi ile iş birliğinde bulunacak kurumların, afet veacil durumlarda yapacakları çalışmaların toplumsal cinsiyet bakış açısıiçermesi hedefleniyor.

Eğitimde; Afet Döneminde AdanaBüyükşehir Belediyesi Çalışmaları; Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve AileHizmetleri Dairesi Başkanı Ayten Dolançay, Afet Döneminde Kadına Özgürlük veEşitlik Derneği Afet Çalışmalarını; Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği BaşkanıÜlkü Tolunay, Afet Döneminde Kadın Koalisyonu Çalışmaları ve ToplumsalCinsiyete Duyarlı Afet Riski Yönetimi ise Gül Erdost tarafından aktarıldı.

DEPREMİNARDINDAN EŞİT OLMAYAN KOŞULLARDA YAŞAYAN GRUPLARIN GÜÇLENDİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

"Kadın Koalisyonu Afet Koordinasyon Ağı: Kadınlar için KadınKoalisyonu Projesi" kapsamında gerçekleştirilen eğitime Adana BüyükşehirBelediyesi ve diğer İlçe Belediyelerinin yöneticileri ve çalışanları ile siviltoplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.  Eğitimde, toplumsal cinsiyetperspektifiyle afet riski yönetiminin önemi ve kadınların afetlerden etkilenmeşekilleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, afet öncesi ve sonrasıdönemde kadınların ihtiyaçlarının nasıl karşılanabileceği konusunda sahadeneyimleri paylaşıldı. 

Kadın Yaşam Merkezi ile Adana’da depremden zarar görenlere ve deprembölgesinden gelenlere destek vermek amacıyla çeşitli güçlenme çalışmalarıyapılması ve depremden etkilenen kadınların, çocukların ve eşit olmayankoşullarda yaşayan tüm grupların güvenle bir araya gelebilecekleri vegüçlenebilecekleri sosyalleşme alanlarının oluşturulması hedefleniyor.

 

6gjhq3sIg9lakvd1urpo8vxy.jpg

u2hIa5wdzytcxopk1n9gejr6.jpg

fhpsyzvj6au7mbvsjrltnqox.jpg

jptdg5ozr4xygjplwfvz1qch.jpg

wa92e1kfuksw8xparn7dovIc.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.