Depremzedelere bir destek de Kırım Tatarlarından geldi

Depremzedelere bir destek de Kırım Tatarlarından geldi

Başkan Ahmet Cin: “Bu zor zamanda dostluklarımız pekişiyor”

Yardım tırının uğurlanması öncesinde konuşan Belediye Başkanı Ahmet Cin, anlamlı yardımlarından ötürü Kırım Tatarlarına teşekkür ederek “Çok ciddi bir deprem hadisesiyle karşı karşıyayız. Bugün anlamlı bir yardım için beraberiz. Hem Ukrayna Başkonsolosluğuhem de Kırım Meclis Başkanlığı desteğiyle bir yardım tırı oluşturuldu. Bu zor zamanda dostlukların pekiştiğini bir kez daha görüyoruz. Tekrar teşekkür ederiz.” dedi. Kaymakam Dr. Hülya Kaya bu yardımın son derece anlamlı olduğunu ifade ederek “Bizi son derece duygulandırdılar. Bugünkü yardımlarla birlikte dostluğumuzu pekiştirmiş oldular.” şeklinde konuştu.

“Daima Türkiye'nin yanında olacağız”

Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilski, Türkiye’nin Ukrayna’ya yaptığı yardımları hatırlatarak “Türkiye bize destek verdi, sıra bizde. Biz dostuz. İyi dost her zaman dost kalır.” dedi. Kırım Tatar Milli Meclisi Eski Başkanı ve Ukrayna Yüksek Şura Üyesi Mustafa Kırımlıoğlu ise daima Türkiye’nin yanında olacaklarını belirterek “Türkiye’nin başına böyle bir felaket geldi. Yardım herkesin manevi borcu.” şeklinde konuştu.

m5wvgl0zxpjsfucarfypy4km.jpg

wakorkuprhIwatfedpszlb4x.jpg

oteIu9wvne0bnhcdpoyqu35m.jpg

5zxlaptcucjrggdv7pabtkeu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.