DEPREMZEDELERİN EVİ OLACAK FERİBOTTA SON HAZIRLIKLAR

DEPREMZEDELERİN EVİ OLACAK FERİBOTTA SON HAZIRLIKLAR


İBB, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından, afetzedelere destek olmak ve yaraları sarmak için her biri 1.200 yolcu kapasiteli 2 feribotlarını yola çıkartıyor. Sabah saatlerinde Hatay İskenderun’a doğru yola çıkacak feribotlara yardım kolilerinin yüklenmesi yapılıyor. Önceliği konaklama ve gerekli görüldüğü hallerde tahliye konularına yardımcı olmak olan feribotların içerisinde vatandaşlar için yaşam ve barınma alanı, duş ve tuvaletlerin yanı sıra; 3 öğün bin 200 kişilik yemek çıkartabilecek mutfak, revir ve psikolojik danışma odaları, bir tanker yakıt yer alıyor. Öte yandan gemi içerisinde afetten etkilenen çocuklar için de oyun alanları oluşturuldu. Gemide, mürettebat, sağlık personeli, psikolog, şoför, mutfak personeli, güvenlik personeli ve kreş öğretmeni ile toplam 109 personel afetzedelere destek olacak.

Cumartesi sabahı yola çıkacak feribotlar, 25-30 saat sürecek yolculuğun sonunda İskenderun’a varması bekleniyor. Feribotlar milyonlarca insanın etkilendiği depreme yara bandı olacak.

FOTOĞRAF LİNKİ: https://we.tl/t-phO2ArHrgO

VİDEO LİNKİ: https://we.tl/t-Lz0YOAfurh

 

wrx7pambkoydjh90cnmh2tw3.jpg

hjzu4mmidgcgrer8v3zoyyut.jpg

glfrtvpcwhgben3eqctIdo68.jpg

txaftskhrqkdb2x4ceirbo6z.jpg

ielg4jn3r8kpdvew5padbtuo.jpg

fcb3dyesxt9an2juipsu8dqe.jpg

4rdqwzdvjlmk5m0oyxsnfhz9.jpg

x0ubt7hg1crejzffvm2yrxm5.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.