Ders Zili Onun İçin Biraz Geç Çaldı

Ders Zili Onun İçin Biraz Geç Çaldı

Esenyurt’ta yaşayan ve imkansızlıklardan dolayı okuyamayan 44yaşındaki Zeynep Teter, Esenyurt Belediyesi’nin açtığı kursta öğrendiği okumave yazma sayesinde eşinin yıllar önce askerdeyken kendisine gönderdiğimektupları okuyabiliyor.

Esenyurt Belediyesi’nin açtığı ‘Okuma ve Yazma’ kursuvatandaşların hayatına dokunuyor. Belediyenin Sürekli Eğitim Merkezi’ndeverilen kursa katılarak, 44 yıl sonra okuma ve yazmayı öğrenen Zeynep Teter,daha yolun başında olduğunu ve eğitimine devam edeceğini söyledi. Teter, “Eşiminbana askere giderken gönderdiği mektupları okuyabilmenin hayâlini kuruyordum.Hep eşimin amcasının kızı okurdu ben dinlerdim, şimdi kendim okuyabiliyorum.Bunu başardım” dedi.

“Okumak HepHayâlimdi”

İmkânsızlıklar nedeniyle okuyamadığını belirten Teter şunlarıekledi: “Okumak hep hayâlimdi. Küçüklüğümden beri okumayı ve yazmayı çokistedim. Çocuklarımı büyüttüm, şimdi kendime vakit ayırma zamanımın geldiğinidüşündüm ve başvurdum. Çok mutluyum, okuduğumu anlıyorum artık. Daha emekistiyor. Yolun başındayız ama hocamızın sayesinde okuduğumuzu anlayabiliyoruz.Mutluyum, gururluyum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu imkânı bizesağladıkları için hepsinden Allah razı olsun. Kayıtlarımı yeniledim, tamamenöğrenene kadar devam edeceğim.”

“Kendimi ÖzgürHissediyorum”

Kurs, Zeynep Teter gibi daha birçok kişinin hayatına dokunuyor.Eşinin desteğiyle bu kursa yazılarak okuma ve yazmayı öğrenen Hülya Işık da onlardanbir tanesi. Günlük hayatta birilerinin yardımı olmadan işlerini yapabildiğinisöyleyen Işık, artık çocuklarının ödevlerine de yardımcı olabiliyor. Eğitimine devam edeceğini ifade eden Işık şöyle konuştu: “Bu yıl okumayazma kursuna katıldım. Çok mutluyum. Artık bir yere gittiğimde kendimi özgürhissediyorum. Her şeyi birilerine sormaktansa kendim yapabiliyorum. İlerikizamanlarda çok daha güzel olacağını biliyorum. Buna elimden geldiği kadar devamedeceğim. Bize böyle bir imkan sağladığı için Belediye Başkanı’mıza da çokteşekkür ederim. Herkes bu kursa katılsın, evde oturacağına kendine zamanayırsın.”

“Hepsi Benimİçin Ayrı Bir Gurur Kaynağı”

Öğrencilerine sadece harfleri öğretmediğini, aynı zamanda onları gerçekhayata hazırlamaya çalıştığını belirten Okuma Yazma Öğretmeni Şafak Gökçek, “Çokfarklı öğrencilerim var. Çocuğunun veli toplantısındaki kâğıdı dolduramadığıiçin kursa başlayan, hastane işlerini kendi yapabilmek ya da eşinden ayrıldığıiçin kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan öğrencilerim var. Burada sadeceABC’yi öğretmiyorum. Günlük hayatta hastane işlerini, alışverişlerini iyiyapabilsinler diye yardımcı olmaya çalışıyorum. Küçük çocuklar gibi değiller,hepsi farklı bir dünya, onların yanında olmaya çalışıyorum. Tahtada her bir kelimeyiokudukları zaman çok mutlu oluyorum. Gerçekten hepsi benim için ayrı bir gururkaynağı. Kurs bitse bile her zaman onların yanındayım. Hiçbir şey zor değil. Başladığınızan emin olun ki devamı gelecek, o yüzden herkesi buraya davet ediyorum” diye konuştu.

Eğitimler KademeKademe Devam Ediyor

MEB’in eğitim süresiyle paralel olarak devam eden kursta, haftadaiki gün 4’er saat verilen temel okuma ve yazma eğitiminin ardından Fen Bilgisi,Matematik, Sosyal Bilgiler alanlarında da eğitim veriliyor. Okuma ve yazmaöğrenen kursiyer, kurs sonunda hazırlanan sınavlara girerek, başarılı olanlarsertifika almaya hak kazanıyor. İlkokul mezuniyet sertifikalarını alanvatandaşlar, ehliyet sınavı, açık ortaöğretim başvuruları yapabiliyor.

nemydm4xfez5abob7dzjtlqt.jpg

63pf5hsdrtjgqfw1zx4m7zil.jpg

ismorjv8upeagdIsfbblwkqh.jpg

w1ozejxodmm8kvsgln4c69In.jpg

vojgqnhsr1aydhlkvpezn78t.jpg

azzjfluo2gk8lnywfp9sdibm.jpg

4aplbbannm7Ix2rs5t81qrzq.jpg

dtylc0zjv342Ipzhrp9mfaxg.jpg

fqmtvimao8gpd1oztkrexx4p.jpg

fbs2iemn05sljezjrxyp7uvq.jpg

m0z3jvrxub9tllxcspfmy25f.jpg

xragsenlyb08h17idwffkptb.jpg

ceayn3xsoobxvhmtwkrjkqgu.jpg

mhxdy54gpmnu3kljthfeqIbw.jpg

u1bnfy2kfzrip3qsc94adlvg.jpg

dzcwnzpjeltunrsygo4dhfqm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.