Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Koşusu'nu Hilvanlım kazandı

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Koşusu'nu Hilvanlım kazandı

4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak düzenlenen yarış, 1900 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

Koşuyu, Fethi Tekpınar'ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Hilvanlım (Aktaşoğlu - Şebab Kızı / Sancakbeyi) aprantisi Ali Şenbahar idaresinde kazandı. Mahsum Barcin'in antrene ettiği 6 yaşındaki kır at bu galibiyetiyle kariyerindeki 13'üncü birinciliğini kazanmış oldu.

9 safkanın start aldığı yarışta Onkut (Tümöz Bey - Çeşmiahu / Göktuluy) ikinci olurken, Ulupamir (Gobakbey - Eylemkız / Demirkır) üçüncü, Dehibe Hanım (Gobakbey - Elizabeth / Magrip) dördüncü ve Bleda (Ayabakan - Gülaynur / Tamerinoğlu) da beşinci oldu.

Koşunun galibi Hilvanlım için bitiriş derecesi 2.23.67 olurken, farklar ise 4 Boy - 1,5 Boy - 1,5 Boy - 9,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende kazanan atın sahibi adına atın antrenörü Mahsum Barcin'e plaketini, Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Vural takdim etti.

Törene Diyarbakır Hipodrom Müdürü Yılmaz Çelik ve davetliler de katıldı.
 

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi

1992 yılında kurulan Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 1993 -94 öğretim yılında hizmete girerek ilk mezunlarını 1998 yılında vermiştir. Fakülte, Veteriner hekimlik alanında doğabilecek sorunları öngörerek, çevreye ve hayvan haklarına duyarlı, hayvan refahını gözeten, akademik ve mesleki anlamda yeterli, gelişime açık, yaşam boyu öğrenmeyi hedefleyen, çağdaş veteriner hekimler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren fakülteden bugüne kadar 927 öğrenci mezun olmuştur. 614 öğrencinin eğitim ve öğrenimine devam ettiği fakülte bünyesinde 5 bölüm ve 23 anabilim dalı altında 55 öğretim elemanı görev almaktadır. Fakülte, “At Hekimliği” konusunda uzmanlaşmış etkin veteriner hekimler yetiştirilmesi konusunda çalışmalarını sürdürmektedir.
 

4nrphbdvtea7nsx0etkybo8w.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.