DİJİTAL HAYVANAT BAHÇESİ’NE ANKARALILARDAN YOĞUN İLGİ

DİJİTAL HAYVANAT BAHÇESİ’NE ANKARALILARDAN YOĞUN İLGİ

Dünyanın en ileri teknolojilerinin kullanıldığı hayvanat bahçesinde çocuklar hayvanlar âlemini yakından tanımafırsatı yakalarken, özel olarak hazırlanan otobüslerle dinozorların yaşamlarının simüle edildiği eski çağlara yolculuk yapılabiliyor.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesinin son teknolojiyle oluşturduğu ve kapsamıyla dünyanın en büyükdijitalhayvanatbahçesi olma özelliğini taşıyan“Ankara Dijital Hayvanat Bahçesi”yoğun ilgi görüyor.

Çocuklar kadar yetişkinlere de hitap eden hayvanat bahçesinde hayvanlar âlemini yakından tanıma fırsatı yakalayan ziyaretçiler, özel olarak hazırlanan otobüslerle dinozorların yaşamlarının canlandırıldığı eski çağlara yolculuk yapabiliyor.

 

8K ÇÖZÜNÜRLÜK İLE DAHA GERÇEK BİR DENEYİM

Ziyaretçilere; kullanılan 8K3D teknolojisi ile bugüne kadar 3 boyutlu televizyon ve sinemalarda sağlanan derinlikten 6 kat daha fazla derinlik ve ulaşılan 4K görüntü kalitesinden de 2 kat daha yüksek olan 8K çözünürlük ile daha gerçek bir deneyim yaşatıyor.

Dijital Hayvanat Bahçesi’nde kullanılan en modern lazer teknolojisi ve dünyanın en üstün hologram teknolojisi sayesinde gün ışığında ve en aydınlık ortamlarda dahi görüntü kaybı yaşanmıyor. Aynı zamanda dijital canlılarla gerçek doğa objelerinin iç içe geçtiği Mixed Reality teknolojisi ve ultra yüksek kontrast verebilen OLED ekranlar sayesinde gerçeğe en yakın deneyimler sunuluyor.

 

ÇOCUKLAR HEM ÖĞRENİYOR HEM EĞLENİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Orman Çiftliği alanına kurduğu Doğal Yaşam Parkı’nda bulunan 5 bin metrekarelik kapalı alanıolanDijitalHayvanatBahçesi’nde canlılar doğal ortamlarından koparılmadan ve kafeslere hapsedilmeden sergileniyor.

Hizmete açıldığı 3 Şubat tarihinden itibaren 60 bin ziyaretçiyi ağırlayanDijitalHayvanatBahçesiayrıca, çocukların yaşadıkları dünyayı ve canlı türlerini tanıyabilecekleri bir eğitim aracı olma özelliğine de sahip.

 

ZİYARETÇİ AKINI

Açıldığı ilk günden bu yana ziyaretçi akınına uğrayan hayvanat bahçesini gezen aileler ve çocuklar, dijital hayvanları yakından görmekten duydukları memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:

-Hasan Öztaş:“Burayı çok beğendik. Gayet güzel olmuş. Ankara için zaten böyle bir yerin olması gerekliydi. Güzel düşünce.”

-Rüzgâr Öztaş:“Gerçekten çok güzel ve eğlenceli bir yer. Daha önce böyle gerçekçi animasyonlar görmemiştim.”

-Murat Aydoğdu:“Burası çok güzel, eğlenceli. Çocuklarla birlikte geldik. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.”

-Egemen Aydoğdu:“Buraya gelmeyi çok istemiştim. Hayvanlarla iç içe olan diğer parklarda çok güzel.”

-Mehmet Ali Bakar:“Burası çok güzel. Çocuklar da beğendi. İlk defa geliyorum, benim için değişik bir deneyim oldu.”

-Hakan Güngör:“Bir arkadaşımız tavsiyesiyle geldim. Çok memnun kaldım burada olmaktan. Daha önce canlı hayvanları getirip kullanıyorlardı. Böyle daha uygun olmuş. Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyoruz. Güzel bir çalışma olmuş.”

-Kerem Arif Güngör:“Çok beğendim burayı. Her şey çok güzeldi. İlk defa geldiğim için heyecanlandım. Buraya tekrar geleceğim.”

-Elvin Güngör:“Burası çok güzel, eğlenceli ve heyecan verici bir yer. Burada safari otobüsünden gerçekten yolculuk yapmış gibi oldum.”

-Serkan Bidiliç:“Burayı çok beğendim. Bu kadar beklemiyordum açıkçası. Safari otobüsü gerçek gibiydi. Hayvanların sesleri de yankılanıyor. Herkese gelmelerini tavsiye ederim.”

-Mustafa Dinçer:“Buraya ailem ve çocuklarımla geldiğim için çok mutlu oldum. Gurur verici bir yer olmuş. Eğitim açısından da güzel bir yer olmuş. Hayvanların doğal ortamlarından koparılmadan çocuklara hayvanların bu şekilde anlatılmasının mümkün olduğunu gördük.”

-Murat Mutluer:“Gezip görebileceğimiz güzel bir yer olmuş. Türkiye geneline yayılmasını isterim açıkçası. Canlı hayvanların kafesin içinde değil de bu şekilde dijital olarak sergilenmesi çok güzel.”

- Osman Yavuz:“Çocuklar çok eğleniyor. Çok başarılı bir yer olmuş. Daha da geliştirilebilir. Çok memnun kaldım. İyi ki de gelmişiz. Safari gezisi çok etkileyiciydi. Gerçekten safari yapıyormuş gibi hissetim.”

-Gönül Yavuz:“Gerçekten çok güzeldi. Çocukların mutlu olması bizi de mutlu etti. Ücretsiz olarak bu hizmetin sunulması da güzel. Ankara’ya hayırlı olsun.”

-Mustafa Selen:“Gayet güzel olmuş, çok beğendik. Ailecek yapılabilecek güzel bir aktivite. Çok güzel bir sosyalleşme alanı olmuş.”

-Yusuf Yakup Yavuz:“Safari çok güzeldi. Otobüste gidiyor gibiydik.”

iamdvqIf8jxecprnant4zjd3.jpg

brkkeh5qo37c1npusdftgaIx.jpg

xubw8jrf7504wlcxpsb2vapn.jpg

sbkubmcvtap2g7zx1lomgjws.jpg

074dp3fqunxcrjophhmwjk8v.jpg

Ih4vgjoq7zbnhvtpauglccie.jpg

jjoq1eo0ifvxdchcvI3zkqtt.jpg

0rf8zcetl4dyr2vfkmhi1vae.jpg

ftyljxyIzgn5rc3qe6owh1pi.jpg

awmx7gtdIpvhhe10amzzlfdu.jpg

cbisa6rhub12wqhrgemoda4p.jpg

j38ulfwmxqoInexa7bvym0gh.jpg

dbqgllaofsax1rb0ce4dtomn.jpg

hnetguw0nxw8sp4yz5tesjlr.jpg

zsagwv534hemuoqxo6bjrp7z.jpg

utsrhahnsIq6egomjnb4wzxc.jpg

gqmcv8rketpah3rsiclupl4a.jpg

z4eayaypklbr16gedcgm28uf.jpg

mfe9f4ilsrjx07kqzybcnohp.jpg

lI8mdykwfarvikofb1jwppon.jpg

xt9rcpgejvgzziulabfqkomr.jpg

9blsugtdk6f1g2aemvjsefyq.jpg

bflopgmrbxat7wy3jzocIdzp.jpg

zpbeon98dggoqIavjmrjt6cl.jpg

akqe1hymkbevI7gg8cz3panl.jpg

uzokyfrqnlxdjibtjze3d1xe.jpg

akky59mv7hb2sjpdegontfax.jpg

egrtsoqf17czlevyv6ck3jyd.jpg

bf8c2sauemIvwc1kusxxmtaj.jpg

mfxhpyiqvcept24ywdt1jhwl.jpg

zqknzi3h7ms1odwjgsptfd5w.jpg

2y9dsg3esvnubkt4jh1fkzmf.jpg

7xtvasdwz9rdbucbog3knur6.jpg

g7ez5o6341fqzughwptly2fn.jpg

xrgvnj7dhy8jsmfxi6wha2ov.jpg

tvp56qcy9bo1agaIcnjheybv.jpg

lvcbspfzckinfp8lut5z1jg2.jpg

gk9eejbx4ud1zjdmvqr5snfh.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.