DİLEK İMAMOĞLU VE MERAL SEÇER, KIZ ÇOCUKLARININ HAYALLERİNİ DİNLEDİ

DİLEK İMAMOĞLU VE MERAL SEÇER, KIZ ÇOCUKLARININ HAYALLERİNİ DİNLEDİ

İstanbul Vakfı gönüllüsü Dilek İmamoğlu, “İlham Veren Adımlar” kitabının tanıtımı için planlandığı yurt gezisine Mersin’den başladı. İ

İstanbul Vakfı gönüllüsü Dilek İmamoğlu, “İlham Veren Adımlar” kitabının tanıtımı için planlandığı yurt gezisine Mersin’den başladı. İstanbul Vakfı’nın “Büyüt Hayallerini Projesi” kapsamında yayımlanan ve geliriyle kız çocuklarına burs imkanı sağlayacak olan kitap, Mersin’de çocuklara ulaştı.

Mersin ziyaretine Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i makamında ziyaret ederek başlayan Dilek İmamoğlu, Dünya Kadın Çiftçiler Günü etkinliğine katıldı. Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ile Gazi Çiftliği ile Mevlana Mahallesi Kadın ve Çocuk Atölyesi’ndeki kız çocuklarıyla buluştu.  

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi ve İstanbul Vakfı Gönüllüsü Dilek İmamoğlu, Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış, İstanbul Vakfı Genel Müdürü Perihan Yücel ve İstanbul Vakfı Koordinatörü Büşra Kiriş ikinci gün programında da bir dizi ziyarette bulundu.

 ‘İLHAM VEREN ADIMLAR’ KİTABI GAZİÇİFTLİĞİ’NDEKİÇOCUKLARLA BULUŞTU

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’de tarımsal kooperatifçiliğin ilk temelini attığı ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden işlevsel hale getirilen Gazi Çiftliği’ni ziyaret eden Dilek İmamoğlu ve Meral Seçer, üretici kadınlar ile çocuklar tarafından karşılandı. Gazi Çiftliği’ndeki üretici kadın stantlarını, eğitim salonunu, teknoloji odasını, kütüphaneyi ve Atatürk odasını gezen İmamoğlu ve Seçer, Gazi Çiftliği’nin bahçesinde çocuklarla bir araya geldi. Çocuklara ‘İlham Veren Adımlar’ kitabını hediye eden Dilek İmamoğlu, “Eğitim ve üretimin bir arada olduğu cennet gibi bir yerdeyiz” dedi.

İMAMOĞLU, ÇOCUKLARA HAYALLERİNİ SORDU

Gelecek için başarılı ve ayakları yere basan kadınlar yetiştirmek istediklerini belirten İmamoğlu, “Bir kere daha anladım ki bu ülke için, bu ülkenin kızları ve geleceğin kadınları için çok güzel bir şeye hizmet ediyoruz. ‘İlham Veren Adımlar’ kitabında 40 başarılı Cumhuriyet kadınının ilham veren hikayeleri anlatılıyor. Bu hikayeler kız çocuklarımıza rol model olsun ve kendilerine buradan bir kahraman seçip o kahramandan ilham alarak yürüsünler istedim. Ekim ayı itibariyle de 200 kız çocuğumuza eğitim bursu vermeye başladık” sözleriyle projenin amacını anlattı. 

Dilek İmamoğlu, çocuklarla gelecek hayallerinin neler olduğunu sordu. 7 yaşındaki Öykü Deniz, İmamoğlu'na “Benim adım Öykü Deniz, Türkiyeliyim. Atatürk’ümüze çok teşekkür ederim. Büyüyünce bebek doktoru olmak istiyorum” dedi. 

Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasını yaşatmak için Gazi Çiftliği’nde birçok kez bir araya geldiklerini belirten Meral Seçer, projenin kız çocuklarının okutulması, topluma kazandırılması, toplumun ve ülkenin güçlenmesi açısından çok önemli olduğunu söyledi.  

İMAMOĞLU VE SEÇER, MUAZZEZ İLMİYE ÇIĞİLE GÖRÜNTÜLÜ KONUŞTU

Dilek İmamoğlu ve Meral Seçer, Gazi Çiftliği Muazzez İlmiye Çığ Kütüphanesi’nde, bu yıl 108 yaşına giren dünyaca ünlü Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ ile görüntülü bir sohbet yaptı. ‘İlham Veren Adımlar’ kitabında Kürşat Başar’ın Çığ’ın yaşamını kaleme aldığını hatırlatan İmamoğlu, “Bu kitapta sizin hayat hikayeniz var. Bu kitabı Türkiye’deki bütün kız çocuklarımıza ulaştırmak istiyoruz. O yüzden böyle bir projeye giriştik. Sizin o yaşam enerjiniz, araştırma ruhunuz bize ve kızlarımıza ilham olsun” dedi.

AVRUPA’NIN 400 SENEDE ALDIĞI YOLU BİZ 80 YILDA ALDIK

Muazzez İlmiye Çığ, “Biz bugün devrimimizin en yüksek çağındayız. Devrimimiz başladığı zaman kadınlarımızın okumadan, yazmadan haberi yoktu. Kadınlarımızın sanattan, hiçbir şeyden haberi yoktu. Bu 80-90 yıl içinde okumada, yazmada şahaneler. Bugün bakıyorum; bilimde, sanatta her alanda kadınlarımız yüksek derecede ödüller alıyor. Avrupa’nın 400 senede aldığı yolu biz 80 yılda aldık. Hatta daha erken aldık. Bu devrimi en yüksek çağına getiren de kadınlarımız” diye konuştu.

Seçer, Gazi Çiftliği’nde Muazzez İlmiye Çığ adını verdikleri kütüphanede sohbet ettiklerini belirterek, “Gazi Çiftliği’nde sizin isminizi verdiğimiz kütüphanede oturmaktayız. Burada sizinle karşılıklı sohbet etmek bizim için çok onurlandırıcı, gurur verici. Ayrıca Dilek Hanım’ın kız çocukları için projesi olan İlham Veren Adımlar kitabında sizin hayatınız anlatılıyor. Bütün duyguların bir arada yaşandığı bir ortam oldu. İyi ki varsınız, iyi ki bize önder ve yoldaş oldunuz” dedi.

Dilek İmamoğlu ve Meral Seçer, Gazi Çiftliği’nin ardından Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin ‘Evimiz Atölye’ projesi kapsamında Toroslar ilçesi Mevlâna Mahallesi’nde hizmet veren Kadın ve Çocuk Atölyesi’ni ziyaret etti. Bu ziyarette de kız çocuklarına ‘İlham Veren Adımlar’ kitabını hediye edildi. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.