DİSK’TEN 'ZAM' PROTESTOSU

DİSK’TEN 'ZAM' PROTESTOSU

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), İstanbul’da, “Hayat pahalı, emek ucuz, bu böyle gitmez” sloganıyla zamları protesto etti.

DİSK’in çağrısıyla bugün Kadıköy İskele Meydanı’nda düzenlenen protesto eylemi, yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı. Eyleme, DİSK üyeleri, Birleşik Metal-İş Sendikası üyeleri, sendikal mücadele verdikleri için işten çıkartılan Farplas işçileri ile toplum örgütleri de katıldı.

Grup Yorum’un ‘Grev Halayı’ şarkısı eşliğinde halay çeken işçiler, “Yapılan zamlar geri alınsın”, “Direne direne kazanacağız”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Genel grev, genel direniş”, “Faturayı bırak, bordroya bak”, “Zam, zulüm, işkence, işte AKP”, “Zamma, zulme karşı direneceğiz” ve “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganları attı. Zamları protesto eden işçiler, 980 lira 60 kuruş elektrik ve 629 lira doğal gaz faturası görseli olan dövizler taşıdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.