Diyarbakır Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Koşusu’nu Baba Mercan kazandı

Diyarbakır Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Koşusu’nu Baba Mercan kazandı

Koşuyu kazanan Oğlumbenim (Uçanbey - Matrakızı / Sağanak) rakibine faul yaptığı gerekçesiyle ikinciliğe alınırken, Dehibe Hanım (Gobakbey - Elizabeth / Magrip) üçüncü, Altınkaplı (Kaizbert - Sönmez Ateş / Emiroğlu) dördüncü, Dumrul (Şimşeğinoğlu - Şipal / Sertan) da beşinci olarak yarışı tamamladı.

Kazanan Baba Mercan için bitiriş derecesi 1.27.96 olurken farklar Boyun - 2,5 Boy - 4,5 Boy - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan atın sahibi adına Aziz Canlıka'ya plaketini Diyarbakır Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muhammed Ali Süleymanoğlu takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene Diyarbakır Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Üyeleri Mehmet Bozan, Zeynep Duman İpek ve Mahsun Güler ile Diyarbakır Hipodrom Müdürü Yılmaz Çelik de katıldı.

 

Diyarbakır Bölgesi Veteriner Hekimler Odası

Türkiye Veteriner Hekimler Birliği’nin 1954 yılında “Veteriner Hekimliği Mesleğinin İcrasına, Türk Veteriner Hekimleri Birliği ile Odaların Teşekkül Tarzına ve Göreceği İşlere Dair 6343 sayılı Kanun” ile kurulmasının ardından aynı yıl Diyarbakır Bölgesinde “Diyarbakır Veteriner Hekimleri 15. Bölge Odası” olarak kurulmuştur. Diyarbakır, Siirt ve Batman il ve ilçelerinde veteriner hekimlerin haklarını gözeten ve çalışma şartlarını yüksek standartlarda tutmayı hedefleyen kuruluşun, bugün 560 üyesi bulunmaktadır. Diyarbakır Veteriner Hekimleri Odası, merkezi Ankara’da bulunan Türk Veteriner Hekimleri Birliği’ne bağlı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

om06fr1hazscrk35fyepnkb8.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.