DKY İnşaat'tan Kentsel Dönüşüme Yapılan Dev Yatırım

DKY İnşaat'tan Kentsel Dönüşüme Yapılan Dev Yatırım

DKY İnşaat’tan kentsel dönüşüme yapılan dev yatırım ve bu zamana kadar yapılan tüm yatırımlar oldukça dikkat çekiyor.

DKY İnşaat’tan kentsel dönüşüme yapılan dev yatırım ve bu zamana kadar yapılan tüm yatırımlar oldukça dikkat çekiyor. Özellikle deprem kuşağında yer alan bölgelerin kentsel dönüşüme gitmesi oldukça önemlidir. Bu konuya önem veren DKY İnşaat, kentsel dönüşüm projeleri üzerine eğilerek yatırımlarının büyük bir kısmını buraya yönlendirmiştir.

DKY İnşaat sayesinde ülkemizde yeni inşaat teknolojileri ve yapı malzemelerinin kullanımıyla yepyeni yaşam alanları oluşuyor. Bir yandan bu hızlı değişim sonucunda kent yaşamı değişiyor ve diğer yandan da Türkiye’nin deprem riski artış gösteren alanlarda daha sağlıklı yaşam çevrelerine dönüşüyor. Ülkemizin deprem kuşağında olması ve mevcut olan yeni yapı stokunun dirençli malzeme ve teknolojilerle üretilmemiş olması, toplumsal ve hayati bir risk oluşturabilmektedir.

DKY İnşaat'tan Kentsel Dönüşüm Fırsatları

Türkiye, özellikle son 60 senelerde denetimsizlik ve plansızlık sonucunda kentlerini tekrar tekrar inşa etmek durumunda kaldı. Özellikle 1960’lı senelerden başlayarak kentlere akan göç dalgaları, sanayileşme yardımıyla beraber istenmeyen yerleşim modellerini oluşturdu. Bugün ‘’kentsel dönüşüm’’ denilen büyük dönüşümünde temel gerekçesi bu süreçte oluşturulan yapı ve yaşam riski oluşturmaktadır. Bu nedenle DKY İnşaat bu alanda eksiklikleri fark ederek kentsel dönüşüme yatırımlarını başlatmış ve sürdürmeye devam etmektedir.

Kentsel dönüşümhem ekonomik ömrünü tamamlayan hem de yapı kalitesi nedeniyle deprem ve doğal afetlere karşı dayanıklılığı olmayan binaların yıkılarak yerlerine günümüzün gelişen inşaat malzemeleri ve teknolojisiyle inşa edilmiş, modern ve güvenli binaların inşa edilmesini de göz önüne alarak DKY İnşaat günümüzün bu konuda oldukça iyi başarılar sergilediğini görüyoruz.

Kentsel Dönüşümün Amacı Nedir?

Son senelerde büyük ivme gösteren inşaat tekniklerini kullanan DKY İnşaat, tesisat sistemleriyle daha güvenli yapılar ve daha kaliteli yaşam çevrelerinin oluşturulmasına imkân veriyor. Kentsel dönüşüm de hem yapı stoklarında oluşmuş riskleri ortadan kaldırmak, hem de yeni yaşam koşullarına uygun yerleşmeler yaratmayı amaç edinmektedir. Bu nedenle, binalardan başlayarak uygulanan kentsel dönüşümler, güvenli, çağdaş, enerjiyi verimli kullanan binalar inşa etmeyi hedeflemektedir.

DKY İnşaat kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, afet riski altında olan yapıların dönüştürülmesiyle can ve mal kayıplarını önlemek, bozuk ve düzensiz kent parçalarını sağlıklı hale getirmek, yaşam ve yaşam çevresi kalitesini arttırmak, çevreye duyarlı yerleşim alanlarını oluşturmak ve enerjinin verimli kullanımıyla tasarrufunu amaçlıyor.

DKY İnşaat Kentsel Dönüşüm Konutları

DKY İnşaat projeleri kapsamında sunulan kentsel dönüşüm projelerine belli bölgelerde kentsel dönüşüm ofisleri kuruyor ve halkın ihtiyaçlarını göz önüne alarak projelerine ekliyor. Böylece işin uzmanına danışan ve kentsel dönüşüm projelerinden yararlanan binlerce müşteri memnuniyetiyle beraber daha konforlu ve daha güvenli bir destek sağlıyor. Türkiye’nin ve özellikle İstanbul’da doğal afetlere karşı dayanıklı olmayan binalar hayati risk taşıyor bu nedenle vakit kaybetmeden DKY İnşaat ile kentsel dönüşüme dahil olmak gerekir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.