Down sendromlu Hazal yeni yaşına düğünle girdi

Down sendromlu Hazal yeni yaşına düğünle girdi

Maltepeli Hazal, yirminci yaşını yıllarca hayalini kurduğu beyaz gelinliğiyle kutladı.

Maltepeli Hazal, yirminci yaşını yıllarca hayalini kurduğu beyaz gelinliğiyle kutladı. Maltepe’de bir düğün salonunda düzenlenen doğum günü partisine katılan davetliler Hazal’ı gelinlik içinde görünce, gözyaşlarını tutamadı.

Maltepe Belediyesi Bahadır Erdoğdu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencisiyken, kalp tansiyonu teşhisi konmasının ardından eve mahkûm olan Hazal Işık, 20. yaşını, yıllarca hayalini kurduğu muhteşem bir düğünle kutladı. Sanatçı Selçuk Balcı’nın sahne aldığı anlamlı gecede Hazal, babası, ağabeyi ve dedesi ile dans etti. Hastalığı sebebiyle oksijen tüpünden ayrılamayan Hazal’ın mutluluğu karşısında davetliler, gözyaşlarını tutamadı. Hazal’ı hayalini kurduğu bu mutlu günde, Maltepe Belediyesi’ne bağlı rehabilitasyon merkezi çalışanları, arkadaşları ve sevenleri yalnız bırakmadı.

DÜĞÜNÜNDE TÜRKÜ SÖYLEDİ

Düğüne Hazal, babası ve annesinin kollarında, davul ve zurna eşliğinde gelirken ayakta alkışlandı. Doğum günü pastasının kesilmesinin ardından Hazal, ünlü sanatçı Selçuk Balcı ile birlikte, “Bu da Gelir Bu da Geçer” türküsünü birlikte seslendirdi. Sevilen şarkı ve türkülerini de düğün boyunca seslendiren Balcı, “Hazal’ı çok seviyorum. Öncesinde bir piknikte sahneye birlikte çıkmıştık. Biz bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projesinde yer aldık ama ilk kez bir düğünde sahne alıyorum” diye konuştu. Duygu dolu anların yaşandığı düğünde konuşan Hazal’ın annesi Naciye Işık, “Bugün kızımın 20’nci yaş günü. Çok ama çok mutluyum. Kızını bu şekilde görmek her annenin en güzel, en tatlı anıdır. Her düğüne gittiğimizde, ‘Ben gelinlik giyeceğim, ben evleneceğim, ben pasta keseceğim’ derdi. Şimdi bunu gerçekleştiriyoruz. Mutluluğumu tarif edemem” dedi. (24.11.2018)


Kaynak: Maltepe Belediyesi




















HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.