Dr. Ender Aydıner Koşusu'nun kazananı Special One oldu

Dr. Ender Aydıner Koşusu'nun kazananı Special One oldu

3+ yaşlı safkan İngiliz kısraklarının boy gösterdiği mücadele, 1200 metre mesafe çim pistte yapıldı.

2022 yılı Dr. Ender Aydıner Koşusu'nu jokeyi Görkem Özçelik ile start alan, Ahmet Kılıç'ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Special One (Kaneko - Arc En Ciel / Common Grounds) kazandı. Atilla Gökçe'nin antrene ettiği 4 yaşındaki al kısrak sergilediği performansla kariyerinin yedinci galibiyetini kaydetmiş oldu.

Merhum Asli Üyemizi andığımız koşuda Abjarkız (Abjar Academy - Cayenne Cat / Tabasco Cat) ikincilik elde ederken, Pür Dikkat (Victory Gallop - Lunarat / Royal Abjar) üçüncü, Always Lucky (Invincible Son - Always The First / Medya) dördüncü, Heroes (Rockmaster - Kösem Sultan / Sri Pekan) da beşinci oldu.

Koşunun galibi Special One için bitiriş derecesi 1.10.36 olurken, farklar 1 Boy - 2 Boy - Burun - 1,5 Boy şekilnde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya'ya kupasını Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Yücetürk verdi.

Törene Kulübümüz Genel Sekreteri Ahmet Özbelge, Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyeleri Gülnur Gülerce ve Yüksel Göktürk, Kulübümüz Asli Üyeleri Sadrettin R. Güney Atığ, Tekin Arslanca ve Kemal Arif Turan ile Ferhan Göktürk de katıldı.
 

Dr. Ender Aydıner

1939 yılında Edirne'de doğan Ender Aydıner, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Edirne'de Hükümet Tabibi, Sağlık Ocağı Baştabibi, Grup Başkanı, Müdür Vekili olarak görev yaptı. 1976 yılında ihtisas sınavını kazandığı Şişli Etfal Hastanesi'nde, 1980 yılında Başasistan oldu. Ardından kendi girişimiyle kurulan Şişli Aile Planlaması Eğitim Uygulama ve Araştırma Kliniği'nde uzun yıllar Başhekim olarak görev yaptı. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü, İstanbul Sağlık Müdür Vekili, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü görevlerinde de bulundu. 2001 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Dr. Ender Aydıner, çeşitli dönemlerde Yönetim Kurulu Üyesi ve Muhasip Üye olarak görev yaptı. 2020 yılında aramızdan ayrılan Dr. Ender Aydıner'i anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

oh28om19ftlcked0wy4urxzg.jpg

zvgpproj3iukItqh52ahwkc1.jpg

kmqIzglsjefy1a8nqophncuc.jpg

dirojts8Ivy9uxbkhrcqaegd.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.