Dünya Gıda Günü Koşusu’nu Feeling Good kazandı

Dünya Gıda Günü Koşusu’nu Feeling Good kazandı

Bu yıl 26’ncısı yapılan yarışa 2 yaşlı 9 dişi İngiliz tayı katıldı. Cem Özbelge’nin sahibi ve yetiştiricisi olduğu Feeling Good (Myboycharlie - Fabulouslyspirited / Selkirk) jokeyi Vedat Abiş’le yarışı kazanmayı başardı. İbrahim Temel antrenesindeki doru dişi tay, 1400 metre çim pistte 1.23.71’lik bitiriş derecesine imza attı.

İkincilik Noir Princess (Kopenhag - El Jefe / Perfecto) isimli safkanın olurken, Bloom Dancer (Torok - Kara Dutum / Karamurat) üçüncülükte, Mathilda (Native Khan - Jungle Law / Lion Heart) dördüncülükte, Gür Fırtınası (Graystorm - Cancali / Bosporus) beşincilikte yer aldı. Farklar ise 2 Boy - 3,5 Boy - 1 Boy - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan tayın sahibi adına Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya’ya plaketini, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Türkiye Temsilcisi & Orta Asya Bölge Koordinatörü Viorel Gutu takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene BM Gıda ve Tarım Örgütü Suriye ve Acil Bölge Koordinatörü Ertan Aktan da katıldı.

 

Dünya Gıda Günü

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Dünya Gıda Günü’nü her yıl olduğu gibi bu yıl da 16 Ekim 2023 tarihinde 150’yi aşkın ülkede çeşitli etkinliklerle kutluyor. Birleşmiş Milletler takviminde yer alan bu özel günde, farkındalığı arttırarak, açlığa son vermeye yönelik çalışmaları hızlandırmak ve dengeli beslenmeyi teşvik etmek amaçlanmaktadır. Bu yıl Dünya Gıda Günü’nde düzenlenen etkinlikler “Su Hayattır. Su Gıda Demektir.” temasıyla, suyu akıllıca yönetmenin önemi konusunda dünya çapında farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

9k2ikcpnqvfysatlbzjd760o.jpg

b7gowempxthehy95jxv0jsbc.jpg

bhpf6cIajjtr9vkw2uw1lpe4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.