Dünya Piyasasında Sergilenecek Ürünler Üretiyorlar

Dünya Piyasasında Sergilenecek Ürünler Üretiyorlar

Kursiyer kadınların ürettiği el emeği ürünleri yıl sonu sergisindebeğeniyle inceleyen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Esenyurtlukadınlar kendini aşmış. Türkiye ve dünya piyasasında sergilenecek ürünleryapmışlar. Hedefimiz de buydu,” dedi.

Esenyurt Belediyesi, ilçedeki kadınların ekonomik özgürlüklerinikazanmasını ve sanat alanında gelişmelerini desteklemek amacıyla çalışmalarınadevam ediyor. Belediye bünyesindeki Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nde eğitim alankursiyer kadınların el emeği ürünleri yıl sonu sergisiyle taçlandı. Elsanatları, çanta tasarımı, takı gibi alanlarda birbirinden güzel işler ortayakoyan kadınların yetenek dolu sergisi yoğun ilgiyle karşılandı.

“HedefimizeUlaştık”

Kadınların tasarladığı ürünleri tek tek inceleyen Başkan Bozkurt,“Hedefimiz, kadınların ayaklarının üzerinde durmalarını sağlamaktı. Maalesefbirçoğu yaşama zor şartlarda, gerilerden başlıyor. Bu koşulları yenmeleriiçinde desteğe ihtiyaçları var. Burada gördüğüm kadarıyla çok nitelikli ürünlervar. Türkiye ve dünya piyasasında sergilenecek ürünler yapmışlar. Üreten,çalışan, hakça paylaşan ve birbirini olduğu gibi kabul eden bir toplumuoluşturma isteğimiz var. Burada da onun tohumlarını attık. Belki de endezavantajlı gruplar burada ama önleri açık. Ben inanıyorum ki çok iyi işleryapacaklar”  diye konuştu.

“KendimiziÖnemli Hissediyoruz”

Kursların her alanda fayda sağladığına değinen Esma Çağlayan şöylekonuştu: “Bu tür kursların bize çok faydası oluyor. Psikolojik olarak, arkadaşortamı olarak her bakımdan çok iyi oluyor. Şu an sergide yapmış olduğum çocukbattaniyeleri sergileniyor. Ama her alanda da kendimi geliştirme fırsatıyakaladım. Belediyenin bu tür çalışmalarının olması çok iyi. Bunlar sayesindekendimizi önemli hissediyoruz”

“Çok ŞeyÖğrendim”

Bu çalışmaların yaşa bakmadığını söyleyen Ferhan Avşar, “Önce düzdikişten eğitim aldım daha sonra da moda tasarıma geçtim. Burada kursiyerlerinen yaşlısı benim ve bu iş yaşa bakmıyor. Çok şey öğrendim. Kendime çok güzelkıyafetler diktim. Burada eğitim alan kadınlar artık her ihtiyacını kendisiyapabiliyor. Belediyemize bu katkılarından dolayı teşekkür ederim,” ifadelerinikullandı.

yvzgIuwt5qxjsc9s1eofrpdj.jpg

2xc7s3flIdkhv5zwwjyrrmee.jpg

lp6n01omrqubdhy8whwxqI5u.jpg

m2todwp4ijy9dse1n5kamugc.jpg

unykeifd2yv0qundlc5w1vrt.jpg

pxkao7fx6tlse98ohj3nmvmh.jpg

pahmbjvkxdn1oz9oxzm0w3ce.jpg

kootrlxdx8s3jzcaqmy7geru.jpg

jrIbesgqz6dpgwosy9pjmhoq.jpg

gh75lotucf0fzaemwwishzIv.jpg

gmhqjrnc9td5o3lar6mdn1zq.jpg

knneozsxo7vrsjxeu8yavqt0.jpg

ojugvalekt7jsdbcirazf8yl.jpg

6ppxIgnaice1zzc7y0wlqr4b.jpg

oqfvqca5wum4ye2gdpmnu3pk.jpg

ogdg7ikb2ewuwlep8ftjIs4v.jpg

bc8rkzpgssdfji7hy9q3wxgu.jpg

1xrw8gzp6dokldmhxyvuIjev.jpg

bhsfp7Ipoxc38dltwuzeajnr.jpg

inzbm2y0vxuqs48tvgcdhj6h.jpg

4dbfn3kIqx5qcivxgumaoo7t.jpg

vzv0eibrh4nucylmqgaotkw5.jpg

bw23ra4nyhxc9esave8ypcku.jpg

dkseboosnm67zfmtwlvrcfgI.jpg

wmbiggy8vvpcInt3s9olcsd5.jpg

qmhmzIdvjr0atxs4uuvf1ynw.jpg

v7ca9faqjIe5wcxrm8njg4gv.jpg

bbothinmIlcw0ycjypgrdveu.jpg

skwrqflxe49spbnxryoztbah.jpg

dqdnvzy92uw8rhfs5m6eomfr.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.