DÜNYA SOKAK HAYVANLARI GÜNÜ KUTLU OLSUN

DÜNYA SOKAK HAYVANLARI GÜNÜ KUTLU OLSUN

Her yıl dünyada çeşitli etkinliklerle farkındalık oluşturulan 4 Nisan Sokak Hayvanlarını Koruma Günü'nde Kağıthane Belediyesi ve Kent Konseyi Hayvanseverler Meclisince ilköğretimde okuyan dördüncü sınıf öğrencilerine Hayvan Sevgisi konulu bir seminer verd

Atatürk ve Önder İlköğretim okulu dördüncü sınıf öğrencilerinden oluşan toplam 250 kişilik grup Belediye Meclis Salonunda uzman veteriner hekimlerden hayvanlara nasıl yaklaşılması gerektiği, karşılıklı sevgi işaretlerinin nasıl verilebileceği ve hayvan sahiplenilmesi konularında bilgi aldı.

Yaklaşık bir saat süren seminerin sonunda çocuklar, Kağıthane Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezini de gezerek bakıma alınan sokak hayvanlarıyla yakından etkileşim kurdu.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, gün dolayısıyla yaptığı açıklamada sokak hayvanlarına yönelik çalışmaları değerlendirdi. Başkan Kılıç ilçe genelinde sayıları 200’ü bulan kedi ve köpek evleri oluşturduklarını ve bu sayede sokak hayvanlarının daha sağlıklı ve korunaklı ortamlarda yaşamlarını sürdürdüğünü belirtti. Başkan Kılıç ayrıca; ''Türkiye'de henüz daha çok yeni bir hizmeti ilçemizde faaliyete geçirdik. Sokak hayvanları için özel ambulans tahsis ettik. Hayvan ambulansımız günün her saati nerede olursa olsun acil durumlarda sokak hayvanlarının yardımına koşuyor. Her yıl ilçedeki ilköğretim dördüncü sınıf öğrencilerinin tamamına haftalık olarak Hayvan Sevgisi konulu eğitim semineri veriyoruz. Yanı sıra Hayvan Rehabilitasyon Merkezimizde onları muayene ediyor, kısırlaştırıyor ve sahiplendiriyoruz.'' dedi.

Günde 2 kez ilçedeki belirli noktalara mama ve su bırakıldığını belirten Başkan Kılıç sokak hayvanlarının en büyük ihtiyacınınsa 'sevgi' olduğunu dile getirdi.

Hayvan sevgisini aşılamak için yapılan program sonunda ise çocuklar merak ettiklerini uzman veteriner hekimlere sorma imkanı bulurken, sokaktaki hayvanları beslemeleri için her birine mama ve su kabı dağıtıldı. 


Kaynak: Kağıthane Belediyesi














HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.