Dünyadan Haberler

Dünyadan Haberler

Dünyanın birçok ülkesinden, birbirinden başarılı safkanlar 10 Aralık Pazar günü Hong Kong'daki Uluslararası Koşular (HKIR) için Sha Tin Hipodromu'na geldi. 4 uluslararası G1 yarışın düzenlendiği günde seyir zevki yüksek yarışlar gerçekleştirildi.

Günün ve sezonun prestijli koşularının başında kabul edilen G1 Hong Kong Cup'ta düzlük üzerinde yaptığı atakları neticesinde Danny C. S. Shum'un antrene ettiği Romantic Warrior (Acclamation - Folk Melody / Street Cry) üst üste ikinci kez jokeyi James McDonald idaresinde bu önemli koşuda galibiyete uzandı.

Romantic Warrior'ın kazandığı G1 Hong Kong Cup'ı izlemek için tıklayınız.

2000 metre çim pistte 3+ yaşlı 12 safkanın katılımıyla gerçekleştirilen G1 Hong Kong Cup'ta ikinciliği Avrupa'dan gelen Luxembourg (Camelot - Attire / Danehill Dancer) elde ederken, Hishi Iguazu (Heart's Cry - La Liz / Bernstein) üçüncü, Straight Arron (Fastnet Rock - Imperial Lass / Tavistock) ise dördüncü oldu.

2000 metre çimde 2.02.00'lik bitiriş derecesiyle kazanan Romantic Warrior, kariyerinin 17. startında 12. birinciliğine ulaştı. 5 yaşındaki safkan son olarak Avustralya'da katıldığı ve ülkenin en önemli koşularından G1 Cox Plate'den zaferle ayrılmıştı.

Sha Tin'de günün bir diğer Grup 1 mücadelesi olan Hong Kong Mile'ı Francis Lui'nin antrene ettiği şampiyon safkan Golden Sixty (Medaglia d'Oro - Gaudeamus / Distorted Humor) jokeyi Vincent Ho idaresinde kazanmayı başardı.

Golden Sixty'nin kazandığı 2023 yılı G1 Hong Kong Mile'ı izlemek için tıklayınız.

Dış kulvar dezavantajı ve verdiği uzun araya rağmen, düzlük üzerinde liderliği alıp daha sonra tempoyu yükselten Golden Sixty, 2020 ve 2021 yıllarından sonra üçüncü kez bu önemli koşuda birinciliğe ulaşan isim oldu.

1600 metre çim pistte 1.34.10'luk bitiriş derecesiyle kazanan Golden Sixty, kariyerinin 30. startında 9. Grup 1 zaferine ulaşırken, toplam birincilik sayısını da 26'ya çıkarmış oldu.

Sha Tin'de günün en kısa mesafeli G1 mücadelesi olan Hong Kong Sprint'te Manfred Man'in antrene ettiği Lucky Sweynesse (Sweynesse - Madonna Mia / Red Clubs) jokeyi Zac Purton ile galibiyete ulaştı.

Lucky Sweynesse'in galibiyetiyle sonuçlanan 2023 yılı G1 Hong Kong Sprint'i izlemek için tıklayınız.

Bu yıl Hong Kong'da katıldığı sprint kategorisindeki 4 G1 yarışı da kazanan Lucky Sweynesse 21. startındaki 15. birinciliğine imza attı.

Sha Tin'de günün en uzun mesafeli G1 yarışı olan Hong Kong Vase'de ise bu yıl Avrupa'dan gelen, Andre Fabre'ın antrene ettiği Junko (Intello - Lady Zuzu / Dynaformer) jokeyi Maxime Guyon idaresinde galibiyete ulaştı.

Junko'nun kazandığı G1 Hong Kong Vase'ı izlemek için tıklayınız.

Fransa'da antrene edilen Alman menşeili Junko, düzlük üzerindeki etkili sprinti sonucu ulaştığı Hong Kong Vase zaferiyle birlikte kariyerinin 14. startında 7. birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.
 

75. Hanshin Juvenile Fillies'i Ascoli Piceno kazandı

10 Aralık Pazar günü Japonya'da da Grup 1 koşu heyecanı yaşandı. 2 yaşlı 18 dişi tayın katıldığı G1 Hanshin Juvenile Fillies bu yıl 75. kez gerçekleştirildi. Hanshin Hipodromu'nun ev sahipliği yaptığı koşuyu bu yıl Sunday Racing'in sahibi olduğu, Yoichi Kuroiwa'nın antrene ettiği Ascoli Piceno (Daiwa Major - Ascolti / Danehill Dancer) jokeyi Hiroshi Kitamura idaresinde kazandı.

G1 Hanshin Juvenile Fillies'i izlemek için tıklayınız.

24 Haziran günü Tokyo'da katıldığı koşuyu kazanarak kariyerine başlayan Ascoli Piceno, 27 Ağustos günü Niigata'daki G3 koşuyu de lehine çevirmeyi başardı. G1 Hanshin Juvenile Fillies ile birlikte dişi tay, kariyerindeki üçüncü startından da galibiyetle ayrılıp geçilmezliğini sürdürmüş oldu.

 

mtslbhlfvdgrqpota9dfgp2w.jpg

5qnexszjxpbhsktyfef1hv9d.jpg

czrh0g34ial2qyuasfvyf79w.jpg

vcjnIs7wq4dzug1ey8fekpun.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.