Dünyadan Haberler

Dünyadan Haberler

15 Ekim Pazar günü Japonya'nın Kyoto Hipodromu'nda Triple Crown heyecanı yaşandı. Dişi taylara ait Triple Crown'ın (Triple Tiara) son ayağını oluşturan G1 Shuka Sho'yu Sunday Racing'in sahibi olduğu, Mitsumasa Nakauchida'nın antrene ettiği Liberty Island (Duramente - Yankee Rose / All American) jokey Yuga Kawada idaresinde kazanırken Triple Tiara olarak da bilinen dişilere ait Triple Crown'ı tamamlamış oldu.

Liberty Island'ın Triple Tiara'yı tamamladığı G1 yarışı izlemek için tıklayınız.

2000 metre çim pistte gerçekleştirilen ve 3 yaşlı 18 dişi tayın katıldığı koşuda Liberty Island'ın ardında ikinciliği Masked Diva (Rulership - Mask Off / Deep Impact) elde ederken, Harper (Heart's Cry - Seresta / Jump Start) üçüncü, Dura (Duramente - Isis / King Halo) da dördüncü oldu. Kazanan Liberty Island için koşunun bitiriş derecesi ise 2.01.10 olarak kayıtlara geçti.

30 Temmuz 2022 günü Niigata'da kazanarak kariyerine başlayan Liberty Island 29 Ekim günü Tokyo'da katıldığı G3 Artemis Stakes'te ikinci oldu. 11 Aralık'ta start aldığı G1 Hanshin Juvenile Fillies'de zafere ulaşan Liberty Island, daha sonra ülkemizdeki karşılığı Dişi Tay Deneme olan G1 Oka Sho'yu kazanmıştı. Kısrak Koşusu olarak bilinen G1 Yushun Himba'dan da zaferle ayrılan dişi tay Triple Tiara'yı tamamladığı G1 Shuka Sho ile birlikte 6. startında 5. birinciliğine ulaştı.

5 aylık aranın ardından Japonya'da Triple Tiara'nın son ayağını oluşturan G1 Shuka Sho'yu da kazanan Liberty Island, Japonya Yarışçılık Tarihi'nde Meijiro Ramonu (1986), Still In Love (2003), Apapane (2010), Gentildonna (2012) ve Almond Eye (2018) ve Daring Tact'ten (2020) sonra Triple Tiara yapmayı başaran 7. dişi tay oldu.

G1 Dewhurst Stakes'te City of Troy geçilmezliğini korudu

14 Ekim Cumartesi günü İngiltere'nin Newmarket Hipodromu'nda düzenlenen G1 Dewhurst Stakes'te bu yıl Coolmore Harası'nın sahibi olduğu, Aidan O'Brien'ın antrene ettiği City Of Troy (Justify - Together Forever / Galileo) jokeyi Ryan Moore idaresinde kazanmayı başardı.

G1 Dewhurst Stakes'i izlemek için tıklayınız.

1 Temmuz günü İrlanda-Curragh'ta katıldığı koşuyu kazanarak kariyerine başlayan City of Troy, ikinci startında 15 Temmuz günü Newmarket'te katıldığı G2 Superlative Stakes'te de birinciliğe ulaştı. G1 Dewhurst Stakes'te de etkileyici performanslarına devam eden tay 3'te 3 ile geçilmezliğini korumuş oldu.

 

rkojzxod5sqvy07cumc2lbej.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.