Dünyadan Haberler

Dünyadan Haberler

21 Ekim Cumartesi günü İngiltere'nin Ascot Hipodromunda sezonun en önemli mücadelelerinden olan G1 Champion Stakes başta olmak üzere 4 Grup 1, 1 de Grup 2 koşu gerçekleştirildi. Sezon finali olarak da nitelendirilen ve "Champions Day" olarak bilinen günde düzenlenen koşular adeta nefesleri kesti.

Sonucu merakla beklenen koşuların başında gelen G1 Champion Stakes'i bu yıl Amo Racing'in sahibi olduğu, Roger Varian'ın antrene ettiği King of Steel (Wootton Bassett - Eldacar / Verglas) jokeyi Frankie Dettori idaresinde kazanmayı başardı.

King of Steel'in kazandığı 2023 yılı G1 Champion Stakes'i izlemek için tıklayınız

2000 metre çim pistte gerçekleştirilen Champion Stakes'te bu yıl 3 ve yukarı yaşlı 8 safkan start aldı. King of Steel'in ardında ikinciliği koşudaki tek kısrak Via Sistina (Fastnet Rock - Nigh / Galileo) elde ederken, Horizon Dore (Dabirsim - Sweet Alabama / Enrique) üçüncü, Point Lonsdale (Australia - Sweepstake / Acclamation) ise dördüncü oldu.

Bu yıl Epsom Derby'de ikinci olan ve G2 King Edward VII Stakes'i kazanan King of Steel, daha sonra birçok G1 koşuda tabela içerisinde yer aldı. Frankie Dettori ile ilk kez buluşan ve ilk Grup 1 zaferine ulaşan tay, 7. startında 3. galibiyetini hanesine yazdırdı.

Ascot'ta günün bir diğer Grup 1 yarışı olan, 1600 metre çim pistteki G1 Queen Elizabeth II Stakes'i Yeguada Centurion'ın sahibi olduğu, Christopher Head'in antrene ettiği jokey Aurelien Lemaitre ile start alan Big Rock (New Bay - Alava / Anabaa) etkileyici şekilde kazandı.

Big Rock'ın kazandığı G1 Queen Elizabeth II Stakes'i izlemek için tıklayınız

İlk kez Fransa dışına çıkan ve kariyerinin ilk Grup 1 zaferine parlak bir performansla imza atan Big Rock, 11. startında 5. galibiyetini hanesine yazdırdı.

3 ve yukarı yaşlı kısrakların, 2400 metre çim pistte birincilik mücadelesi verdiği G1 Qipco British Champions Fillies & Mares Stakes'i bu yıl Karl Burke'nin antrene ettiği Poptronic (Nathaniel - Alpine Dream / Dream Ahead) jokey Sam James idaresinde sürprize imza atarak kazanma başarısı gösterdi.

Poptronic'in galibiyetiyle sonuçlanan G1 Fillies & Mares Stakes'i izlemek için tıklayınız

İlk G1 zaferine Fillies & Mares Stakes ile birlikte ulaşan Poptronic, kariyerinin 13. startında toplam galibiyet sayısını ise 5'e çıkarmış oldu.

Ascot'ta sezonun önemli sürat yarışlarından olan G1 Qipco British Champions Sprint Stakes'i ise bu yıl Tim Easterby'nin antrene ettiği Art Power (Dark Angel - Evening Time / Keltos) jokeyi David Allan idaresinde kazanmayı başardı.

Art Power'ın kazandığı G1 Sprint Stakes'i izlemek için tıklayınız

6 yaşındaki kır safkan ilk G1 zaferine ulaşırken, toplamda ise 31. startında 9. birinciliğine ulaşmayı başardı.

Öte yandan Ascot'ta günün tek Grup 2 mücadelesi olan ve 3200 metre çim pistte düzenlenen G2 Qipco British Champions Long Distance Cup'ı John Gosden'in antrene ettiği Trawlerman (Golden Horn - Tidespring / Monsun) jokeyi Frankie Dettori idaresinde kazanmayı başardı.

G2 Long Distance Cup'ı izlemek için tıklayınız

İlk Grup koşu galibiyetine sürpriz sonuca imza atarak ulaşan Trawlerman toplamda ise 15. startında 7. galibiyetini elde etti.

Fransa'da 2 yaşlı taylar Grup 1 koşular için piste çıktı


 

2 yaşlı taylar için Fransa'nın Saint-Cloud Hipodromu'nda düzenlenen G1 Criterium International'ı David Menuisier'in antrene ettiği Sunway (Galiway - Kensea / Kendargent) jokeyi Oisin Murphy ile birinciliğe ulaştı ve 4. startında ilk G1 zaferini hanesine yazdırdı.

G1 Criterium International'ı izlemek için tıklayınız

Aynı gün Saint-Cloud'da günün bir diğer G1 mücadelesi olan ve 2 yaşlı tayların 2000 metre çim pistte birincilik mücadelesi verdiği Criterium de Saint-Cloud'da birinciliğe Aidan O'Brien'ın antrene ettiği, Christophe Soumillon ile start alan Los Angeles (Camelot - Frequential / Dansili) uzandı ve İrlanda-Tipperary'de kazandığı koşunun ardından ikinci startında da geçilmezliğini korumuş oldu.

G1 Criterium de Saint-Cloud'u izlemek için tıklayınız

84. Kikuka Sho'da Durezza zafere ulaştı

Japonya'da Triple Crown'ın son ayağını oluşturan G1 Kikuka Sho bu yıl 22 Ekim Pazar günü Hanshin Hipodromu'nda 3000 metre çim pistte gerçekleştirildi. Koşuyu Carrot Farm'ın sahibi olduğu, Tomohito Ozeki'nin antrene ettiği, Christophe Lemaire ile start alan Durezza (Duramente - More Than Sacred / More Than Ready) kazanmayı başardı.

G1 Kikuka Sho'yu izlemek için tıklayınız

3.03.10'luk derecesiyle koşuyu kazanan Durezza, kariyerinin 6. startında ilk Grup 1 zaferine ulaşırken, üst üste ve toplamda ise 5. birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

fhpubtbhgIs0gckjd9ooyry8.jpg

vyewtf01eal7qdjpcguxsqun.jpg

gd50f6r1iIjbgh8ysuapqlqw.jpg

jcdgnfmfibeoqhgwsp13v0dl.jpg

u30k7iqojh5vhcgrymwm4p2t.jpg

dj267ncIsj3dvl4zohzsavbe.jpg

ixrvl2hsxun45qwsuobhv3ay.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.