“DUVARLAR” GALERİ CENNET’TE SANATSEVERLERLE BULUŞTU

“DUVARLAR” GALERİ CENNET’TE SANATSEVERLERLE BULUŞTU

01 Mart 2026

Kent duvarlarını birer hafıza yüzeyine dönüştüren ‘Duvarlar’ sergisi Galeri Cennet’te kapılarını araladı. Sanatçı Turan Büyükkahraman’ın eserlerinden oluşan serginin açılışına Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi de katıldı.

Duvarları yalnızca fiziksel sınırlar olarak değil, kentin hafızasını, itirazını, umudunu ve yaşanmışlığını taşıyan yüzeyler olarak ele alan sergi, İstanbul’un farklı semtlerinden izler taşıyan güçlü bir seçki sunuyor.

Başkan Kemal Çebi’den sanatseverlere davet

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, sanatı yalnızca sergi salonlarına ait bir üretim alanı olarak görmediklerini belirterek, “Biz sanatı hayatın içinde, kamusal alanda ve herkes için erişilebilir bir değer olarak ele alıyoruz. Yırtılmış afişler, üstü boyanmış sloganlar üzerinden kentsel belleğe odaklanan eserler, izleyiciyi gündelik hayatın içinden geçen bir görsel anlatıyla buluşturuyor. Küçükçekmece’de kültürü,  sanatı, edebiyatı, sporu büyütmeye devam edeceğiz. Tüm sanatseverlerimiz de sergimize davetlidir” diye konuştu.

8 Mayıs’a dek açık kalacak

Sanatçı Turan Büyükkahraman ise sergiyi “ Bu duvarları oluştururken İstanbul’un bir yakasından diğerine uzanan geniş bir alanı tarayarak malzemelerimi topluyorum. Kent duvarları bulundukları bölgenin sosyo -kültürel alt yapısının ipuçlarını verir. Hali vakti yerinde mutlu yaşayan kişilerin yaşadığı semtlerden resim için gerekli malzeme çıkmıyor. Oysa varoşların duvarları için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Bu duvarlar asi ve hareketli. Bu hareketliliğin öyle anları var ki adeta görsel bir şölene dönüşüyor” sözleriyle anlattı.

Kentin arka yüzünü görünür kılan eserlerden oluşan sergi, 8 Mayıs’a dek Galeri Cennet’te ziyarete açık kalacak.

0fgvr2qikgofjzvndrw9hlbI.jpg

fothnIvbo1lbqay5mnet6suw.jpg

7kwdbe2qimu8o3uwdtfrsp9x.jpg

th2asekynzpsqvtl3Iapw4hv.jpg

vubrv68Inhaktl7ikgl1qen5.jpg

smiy8rms0upeblwaogzqrn2h.jpg

quxst5fzk8kermlzuhIwgcv3.jpg

fy3da1o2wotqtp58j4g0jn9l.jpg

ddncvb2xmo3kx7fIhm5luk4h.jpg

yjb7dbgt9aqhr4xcwktpip3d.jpg

9pqvrbhrls5uou8fmihlpcsj.jpg

mwgpdzrqxgcjlpv13ls4fnf7.jpg

vhubu2oj0frlmjx6ykzelqhz.jpg

1pdijgyjclomwgx4kaathndq.jpg

o05fkxblbeer4wpxfngwk8c9.jpg

jora40xpmzl7h9cyj15iux3y.jpg

kgeorvmuvl9zj5nnwtd8xaqd.jpg

cf6obr9x402zmc8apfIgjeeu.jpg

w7g9neuzcn4eudwmf0orpfxh.jpg

evIqjhnkcdb1xnlg52pi84om.jpg

qbo7snjwwyahmfvq1k6xx0tg.jpg

Iofjlqxdwo8ttry2eusa0m1r.jpg

2tjaxmwykezIotgqwarzmgvn.jpg

mc6mki7vadew1Iojqsqx2oyg.jpg

7zutca16x0b5nrdI48maskdh.jpg

Ibkqead14vwi5pjtknrn2svc.jpg

9p8nzmhw5dprxsjbI1n6lvem.jpg

krknv6zI59dhniycs0msmprg.jpg

nhlIsmx45wpbvcozqmt2duew.jpg

bpaj9vk7oha2uswcqtf3knbx.jpg

prqfo8cjmg7yiay6ovtwvmqx.jpg

Kaynak:İSTANBUL SES

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici ifadeler veya imalar ile inançlara yönelik saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.