Düzce PTT direnişi sürüyor: ‘Taşerona geçit vermeyeceğiz’

Düzce PTT direnişi sürüyor: ‘Taşerona geçit vermeyeceğiz’

Düzce’de Nakliyat-İş’e üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan taşeron PTT işçilerinin direnişi sürüyor <

Düzce PTT işçilerinin Nakliyat-İş öncülüğünde 17 Nisan’da başlattıkları direniş sürüyor. Nakliyat-İş son olarak 9 Mayıs günü PTT Baş Müdürlüğü önünde bir eylem yaparak atılan işçilerin geri alınması talebini yineledi ve “Taşerona geçit vermeyeceğiz” dedi.

Eyleme KESK’e bağlı sendikaların Düzce temsilcileri ve Birleşik Metal-İş Düzce Temsilcisi de katıldı. Eylemde konuşan Nakliyat-İş Örgütlenme Daire Başkanı Erdal Kopal, PTT’nin sendika düşmanı tutumunu eleştirerek işçilerin asılsız gerekçelerle işten çıkarıldığını belirtti ve PTT’deki üyelerinin toplu iş sözleşmeli bir biçimde işlerine geri dönene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

PTT’de taşeron şirkette çalıştırılan işçiler Nakliyat-İş’e üye olduktan sonra işten çıkarıldı. İşten çıkarılan 9 işçi de 17 Nisan günü Düzce PTT Baş Müdürlüğü önünde işlerine geri dönmek için direnişe geçti. PTT daha 6 Mayıs günü de bir Nakliyat-İş üyesini daha “iş daralması” bahanesiyle işten çıkardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.