ECZACILAR KEPENK ARKASINDAN İLAÇ SATSIN

ECZACILAR KEPENK ARKASINDAN İLAÇ SATSIN

CHP’nin eczacı milletvekili Burhanettin Bulut, koronavirüs nedeniyle eczanelerin riskli alan, eczacıların da riski en yüksek meslek gruplarından biri haline geldiğini belirterek, “Eczaneler düzenli olarak dezenfekte edilmeli, nöbette eczacıların kepenk ar

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut,  koronovirüs tehdidi nedeniyle AVM, restoranlar, eczaneler ve sağlık kuruluşları hariç her yerin geçici olarak faaliyetlerini durdurduğunu, özellikle eczanelerde büyük bir yoğunluk yaşandığını bildirdi.

ECZANELER RİSK ALANI

CHP’nin eczacı milletvekili Bulut, eczanelere koşan yüzlerce insan nedeniyle, eczaneler risk alanı, eczacılar da riski en yüksek meslek gruplarından biri haline geldiğini vurguladı. Bulut, yaklaşık 27 bin eczane ve eczacı, en az üçer eczacı teknikeri 80 bin kişi olarak düşünüldüğünde eczanelerin virüsün en fazla yayılabileceği alanlardan biri haline geldiğine dikkat çekti.

ECZANELER DEZENFEKTE EDİLMELİ

Bulut, eczanelerin, Sağlık Bakanlığı ya da belediyeler tarafından düzenli olarak dezenfekte edilmesi, eczacıların da nöbette kepenk arkasından hizmet vermelerinin sağlanması için Sağlık Bakanlığı’na çağrı yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.