Edebiyat Ve Sanat Festivali Devam Ediyor

Edebiyat Ve Sanat Festivali Devam Ediyor

 Şair Ahmet Telli’ye ‘Onur Ödülü’

Esenyurt Edebiyatve Sanat Festivali’nin 6. günü de söyleşiler, imza günleri, müzikaller veatölyelerle devam etti. Şair Ahmet Telli ve Sanatçı Nurettin Rençber’in şiir vemüzikal dinletisi sanatseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

EsenyurtBelediyesi’nin 15-24 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleştirdiği EsenyurtEdebiyat ve Sanat Festivali 6. gününde de imza günü, söyleşi, şiir ve müzikdinletisiyle devam etti. İlçede ilk kez düzenlenen festivale vatandaşlar yoğunilgi gösteriyor. Festivalde, "Ayak İzlerim" ve okutulmayan kızçocuklarına ithaf ettiği "Kurşun Kalem" kitaplarıyla bilinen Gazetecive Yazar Güven Kahramanoğlu; halk ozanı, besteci ve şair kimliği ile bilinenYahya Bilican ile âşık ve şair kimliğiyle bilinen Hayati Tatar okurlarıyla biraraya gelerek kitaplarını imzaladı. Eserlerinde İstanbul'da yaşayan azınlıklarıanlatan usta yazar Mario Levi ve Gazeteci ve Yazar Ayşen Şahin ise okurlarıyla EskiBelediye Binası Meclis Salonu’nda bir araya geldi. Sevenleriyle keyifli sohbetlergerçekleştiren yazarlar, söyleşilerin ardından kitaplarını imzaladı. Festivalin6. gününün son programı ise Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi’nde Şair AhmetTelli ve Müzisyen Nurettin Reçber’in aynı sahneyi paylaştığı müzik ve şiirdinletisi oldu. Sanatseverler, Şair Telli’nin şiirleri ve Sanatçı Rençber’inşarkılarıyla eşsiz bir gece yaşadı.

“Festivali Çok İyi Buldum”

Edebiyata veyazarlara dair okurla keyifli ve aydınlatıcı bir sohbet gerçekleştiren GazeteciYazar Ayşen Şahin, ilki düzenlenen Esenyurt Edebiyat ve Sanat Festivali’nin çokbaşarılı olduğunu aktardı. İnsan yaşamının kültür ve sanatla anlam kazandığınıvurgulayan Gazeteci Yazar Şahin, “Festivali çok iyi buldum ve bence artık hiçbiryerde ilk kez olmaması gereken bir zamandayız. Kültür ve sanat insanı hayatatutunduran şeylerdir. Yaşamı anlamlandıran bir şeydir. İnsan, ruhunun doyduğunuhisseder; daha geniş bakar dünyaya. Biraz böyle anlam kazanır günler. O yüzden hayatımızabir mana katabilmek için kültürü, sanatı, edebiyatı, müziği, eğlenceyi daha sıkgörmek isteriz. Yerel yönetimler de bunun yapılabileceği en iyi yerler. Biz de halkızve buna en kolay yerel yönetimle ulaşılır. O yüzden katılımcısı olduğum zamanda konuşmacısı olduğum zaman da her kültür ve sanat festivalinden çok büyükmutluluk duyuyorum. Hayat böyle olduğunda daha büyük bir şey gibi geliyorinsana. Boyum bile uzuyor gibi hissediyorum. Dolayısıyla umuyorum seneye deolur, daha da kitlesel olur. Belki ılık bir mevsimde bir daha olur. O zamanaçık havada çok daha kalabalık, çok daha güzel söyleşilere, konserlere de konukoluruz. Devamını diliyoruz” diye konuştu.

Şair Ahmet Telli’ye ‘Onur Ödülü’

Festivalin akşamgerçekleşen programında sahne alan Şair Ahmet Telli ve Sanatçı NurettinRençber’i tebrik eden Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt,  Usta Şair Ahmet Telli’ye ‘Onur Ödülü’ takdimetti. Konuşmasında birlik ve beraberliğe değinen Başkan Bozkurt, “Bizim içinbüyük bir onur oldu. Köklerimiz birbirlerine çok güçlü bir şekilde bağlı. Buköklerin sonsuza kadar temsilcilerinden birisi de Ahmet Ağabey.  Onunla aynı sahneyi paylaşmak, burada NurettinRençber'in o güzel sesinde hep beraber buluşmak, o kadar güzel ki. İçimizdebiriktirdiğimiz bütün o güzel duygular, hasretler, özlemler aktı gitti. İyi kigeldiniz. Sizi burada ağırlamak bizim için büyük bir onur oldu. Tertemiz birgeçmişiniz var; yalana dolana, haksızlığa karşı mücadeleyle geçmiş” ifadelerinikullandı.

Rençber, “Bu Etkinlikler Çok Önemlidir Ve ÇokDeğerlidir”

Kültür ve sanatetkinliklerinin toplum için vazgeçilmez ve önemli olduğunu belirten Sanatçı NurettinRençber, Esenyurt Belediyesi’ne teşekkür etti. Rençber, şöyle konuştu: “Bu türbuluşmalarda sanatçıyla toplum buluşur. Aslında orada buluşan toplumla sanatçıdeğil. Sanatçının ürettiği eserle, toplumun beğeni ve estetik düzeyi buluşur.Karşılıklı birbirini anlama gelişir. Bu birbirini anlama olayı aynı zamandatoplumun kendini anlamasına, nefes almasına, dinlenmesine, eğlenmesine nedenolur. Ve bu çok değerli bir şeydir, yani o tür anlar çok değerlidir. Böyleetkinliklerle ancak, bu saydıklarımın yapılabileceğini düşünüyorum. Bu yüzdençok önemliler, çok değerliler…”

 “Festivaller,İnsanın Kendi Kendini Üretmesidir”

Festivallerdehalk ile sanatçının buluşmasıyla ‘Ruh Kardeşliği’ oluştuğunu söyleyen AhmetTelli, günümüzde yapılan festivallerin üretime yönelik yapıldığını dilegetirdi. Usta Şair Telli, “Festivaller bir kentin sanatsal gelişimi içinoldukça önemlidir. Bir zamanlar kasabalarda panayırlar vardı. Festivaller, ozamanlar kasabalardaki tüketime yönelikti ama bu üretime yöneliktir. Festivaller,insanın kendi kendini üretmesidir, buluşmalardır. Her buluşma dostlukların vearkadaşlıkların, yeni tanışmaların da aracı olur. Çağrılan sanatçı o halkıniçinde, o halkla halka bir hitap ederken onunla özdeş olabilirse sahicilikkazanır. Aksi halde tüketim ya da popüler kültürün bir hissi olarak kalır.Festivallerin bir yararı da sanatçıyla halkı buluştururken sanatçıyı halklaştırmak,kitleyi de sanatçı ile özdeş kılarak sanatçı ruhunu geliştirmeye yarar.Gördüğüm kadarıyla bu festivalin böyle bir dokusu da var. Bizdeki heyecanizleyiciye, izleyicinin heyecanı da bize yansıyarak böylece bir ruh kardeşliğiyaratılmış oluyor. Kardeşlik ise festivallerin ruhu olsun derim. Çok güzel,umarım gelecek yıllarda da sürer, gelişir ve burada dostluğun ışığı bütün ilçeyiaydınlatır” dedi.

Bugün birçok yazarınsöyleşi ve imza günüyle devam eden festival, 19.30’da Esenyurt Kültür Merkezi’ndeSelma Güneri ile Selda Alkor ve Yusuf Sezgin ile Nilgül’ün “Yeşilçam Anıları”adlı müzikli sahne etkinliğiyle son bulacak.

 

Sanat ve edebiyatseverleri bir araya getirenfestivalin 8. gün programı ise şöyle:

SAAT: 12.00
HALİL İBRAHİM ÖZCAN
TÜLİN DURSUN İŞLEKER
ZEYNEP ALİYE
HASAN ERKUL
SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ
ESKİ BELEDİYE MECLİS SALONU

SAAT: 13.00
AYHAN BAHÇELİ / İMZA GÜNÜ
YAYINEVİ STANT

SAAT: 13.00
ECE AYTOLUN / İMZA GÜNÜ
YAYINEVİ STANT

SAAT: 13.00
FATİH DUMAN / İMZA GÜNÜ
YAYINEVİ STANT

SAAT: 13.00
SÜLEYMAN FARUK GÖNCÜ
SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ
ESKİ BELEDİYE MECLİS SALONU

SAAT: 14.00
YUSUF SAMET ÇAKIR / İMZA GÜNÜ
YAYINEVİ STANT

SAAT: 14.00
TARIK TUFAN / İMZA GÜNÜ
SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ
ESKİ BELEDİYE MECLİS SALONU

SAAT: 14.00
BİRSEN EKİM ÖZEN / İMZA GÜNÜ
YAYINEVİ STANT

SAAT: 15.00
ŞÜKRÜ ERBAŞ
SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ
ESKİ BELEDİYE MECLİS SALONU

SAAT: 15.00
ŞEYHMUS DİKEN / İMZA GÜNÜ
YAYINEVİ STANT

SAAT: 16.00
İNCİ ARAL - PELİN BATU
SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ
ESKİ BELEDİYE MECLİS SALONU

SAAT: 17.00
ATAOL BEHRAMOĞLU
SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ
ESKİ BELEDİYE MECLİS SALONU

SAAT: 19.30
MÜZİKLİ SAHNE ETKİNLİĞİ
NEBİL ÖZGENTÜRK - VEDAT YILDIRIM
ŞEYHMUS DİKEN
(AHMED ÂRİF ŞİİRLERİ)
ESENYURT KÜLTÜR MERKEZİ
BÜYÜK SALON 

vx8gmkoyrwdltsee2di6nxof.jpg

i3ltrgebftp20oswym8jo5np.jpg

bfcowegxvf8ym0aritxpzk5z.jpg

evhlfbnxbkj95zikhrulrg0q.jpg

nwrl1e4eznokrqhsIzdbualg.jpg

mjriqzlzfnkkvho0pxIn1ycu.jpg

b0vkIugtbwdtursodnxynjho.jpg

7ovdu1skd2plietmx5bt4rnv.jpg

dvugmnn5tqj1drccuxzybrom.jpg

etwqtojazcfxrocmqed2jIs8.jpg

powwvo7bepdg0tnhyzeks4zu.jpg

dz4qw9llborcuvx52opuf0vI.jpg

gvbrqnfqxoy8e5fosxc27Ijj.jpg

nk8f6w2dc5zouxejoyrhksq4.jpg

vwsckIfjevkxefxoj9tqhc54.jpg

umt5pj8dIugnif2ccw0yzbej.jpg

nu6jrbumpqac9bewtIktkag0.jpg

ldkoy4ab2aehe8ci6q1zvtfl.jpg

pttwfes6mkyumr4yez59jdoi.jpg

tq6owdl2ba9ymephuytkIpeg.jpg

kmpli6kzbuztv98x7ovoscl4.jpg

gmtwavn7r5kdlpyjtqiyru9e.jpg

qkdzognchzifmqgpmv362akI.jpg

jywh6of8volgek4unpmIpzx1.jpg

yzy3leas0p52vvmdjbccrnIk.jpg

q4amvuttcdoex1qznfjcrseu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.