Edebiyat Ve Sanat Festivali’nde Ahmet Ârif Anildi

Edebiyat Ve Sanat Festivali’nde Ahmet Ârif Anildi

YazarŞeymus Diken, “Esenyurtlular Çok Şanslı”

Esenyurt Edebiyat ve Sanat Festivali’nin 8. günüde söyleşiler, imza günleri ve müzikaller ile devam etti. Esenyurtlu miniklerinçeşitli etkinliklerle eğlendiği festivalde, Nebil Özgentürk ile ŞeyhmusDiken'in anlatımıyla ve Vedat Yıldırım'ın güçlü sesiyle Usta Şair Ahmet Ârif, şiirler ve şarkılarlaanıldı.

Esenyurt Belediyesi’nin 15-24 Ocak 2022 tarihleriarasında gerçekleştirdiği Esenyurt Edebiyat ve Sanat Festivali 8. gününde desöyleşi, imza günü ve müzik dinletisiyle devam etti. İlçede ilk kez düzenlenenfestivale sanat ve edebiyatseverler yoğun ilgi gösteriyor. Festivalde Ayhan Bahçeli, Ece Aytolun, FatihDuman, Yusuf Samet Çakır, Tarık Tufan, Birsen Ekim Özen ve Şeyhmus Diken okurlarıylabir araya gelerek kitaplarını imzaladı. Halil İbrahimÖzcan, Tülin Dursun İşleker, Zeynep Aliye ve Hasan Erkul; şehirve semt tarihleri üzerine çalışmalarıyla bilinen Yazar Süleyman FarukGöncüoğlu, varoluş ve kimlik sorunlarına değinen Yazar ve Senarist Tarık Tufan,insanlığınevrensel değerlerini temsil eden eserler üreten Yazar ve Şair Şükrü Erbaş,Yazar İnci Aral ile Oyuncu, Şair ve Tarihçi Pelin Batu, yaşamı ve yazdıklarıylaedebiyatımızın önemli değerlerindenÇevirmen, Yazar ve Şair Ataol Behramoğlu okurlarıylasöyleşerek kitaplarını imzaladı. Birçok yayınevininkatıldığı festivalde, Esenyurtlu minikler de unutulmadı. Esenyurtlu miniklerin yüzlerine palyaçolartarafından sevimli karakterler çizildi,  “Sihirbaz- Ateşbaz-Jonglör” gösterisiyle doyasıya eğlenildi. Gününson programında ise Nebil Özgentürk ile Şeyhmus Diken'in anlatımıyla ve VedatYıldırım'ın güçlü sesiyle, dinleyenlereşsiz anlar yaşadı. İlçede ilk defa geniş kapsamlı yapılan festivalideğerlendiren yazarlar, her görüşten insanın yer aldığını ve Esenyurtlularınçok şanslı olduğunu dile getirdi.

“KültürVe Sanat Odaklı Bir Etkinliğin Yapılıyor Olması Başlı Başına Bir Başarı”

Okurlarıyla Eski Belediye Binası MeclisSalonu’nda bir araya gelen Usta Yazar ve Şair Şükrü Erbaş, kültür ve sanat odaklı çalışmalarınyapılmasının önemine değindi. Şair ve Yazar Erbaş, “Bir kere, hiç kayıtsız şartsız sonderece değerli olduğunu düşünüyorum. Nüfusu bilmem neye dayanmış bir yerde, kültür ve sanat odaklıbir etkinliğin yapılıyor olması başlı başına bir başarı. Hele de içindeyaşadığımız bu siyasal çiğlik çağında; bu başlı başına önemli bir şey. Dahaönce de söyledim bir iki yerde bunu. Benim altını kalın kalın çizdiğim şey, biz başlarız ama devamını getirmekte büyük sıkıntıolur. Çok ya da basit sıkıntılarımız olur. Önemli olan, bütün bunların aşılarak kalıcı, kurumsallaşmış birfestivale, fuara, kültür-sanat etkinliğine dönüşmesidir” dedi.

PelinBatu, “Güzellikler Böyle Çoğaltılıyor”

Kültür ve sanat etkinliklerinin insanları dahaumutlu ve mutlu ettiğini söyleyen Şair ve Tarihçi Pelin Batu, kültürel vesanatsal faaliyetlerin gelenekselleşmesi gerektiğine işaret etti. Şair veTarihçi Batu, “İlçelerin edebiyatla, sanatla, kültürle gündeme gelmesi çokgüzel bir şey, çünkü siyaset ve ekonomi ruhumuzu aşağıya çekiyor, çekiyor, çekiyor. Sonra birdenbire güzel bir şiirokuyoruz ya da bir yazarla tanışıyoruz. Kendimizi çok daha mutlu ve umutluhissediyoruz, çünkü güzellikler böyle çoğaltılıyor. O yüzden de bu faaliyetlerin umarım tekrarı olur. Gelenekselleşir veher sene yapılır” diye konuştu.

ZenginBir Kültür Ve Sanat Festivali

Festivalde okurlarıyla buluşan Öğretim Üyesive Yazar Süleyman Faruk Göncüoğlu, birçok farklı görüşten yazarın ve okuyucununfestivalde buluştuğunu aktardı. Göncüoğlu, “Türkiye'de nadir olan  bir şey gerçekleştirilmiş. Burada, her görüşve düşünceye haiz insanlardan zengin bir kültür ve sanat festivali yapılmış”şeklinde konuştu. Yazar Zeynep Aliye ise festivalin gençler açısından öneminedikkat çekti. Yazar Aliye, “Çok takdire şayan bir şey, seve seve geldim.Uzaktan, Büyükada'dangeliyorum. Ne kar ne de başka bir şey benim buraya gelmemi engelleyemezdi.Ayrıca burada çok kalabalık, çok düzeyli, gencecik arkadaşlarla bir araya gelme şansı yakaladım. Gençlerin sanatve kültüre eğilebilmeleri, kendilerini de tanımalarını, kendi geçmişlerini, ülkenin, toplumunyapısını tanımalarını, yüzleşmelerini, birey olmalarını, empati yeteneğikurmalarını sağlar. Bu yüzden hem edebiyatın başalt rolü oynadığı bir etkinlik düzenlendiği içinyürekten takdirler ediyorum” ifadelerini kullandı.

Diken,“Esenyurtlular Çok Şanslı”

Türkiye Yazarlar Sendikası üyesi, siviltoplum, sözlü tarih ve kent kültürü üzerine çalışmaları ile bilinen YazarŞeyhmus Diken, ilçede ilk defa geniş kapsamlı kültür-sanat ve edebiyatetkinliklerinin yapılmasının önemini anlattı. Yazar Diken, şöyle konuştu:“Esenyurtluların çok şanslı olduğunu söylemem gerekir. Bir realitenin altınıçizmek için söylüyorum. Sanata ve edebiyata bu kadar ilgili bir belediyebaşkanı göreceğimi beklemiyordum ama gördüm ve bu beni çok ziyadesiyle mutlu etti. Siz bir şehrin, bir yerleşkeninasfaltını çok iyi yapabilirsiniz, kanalizasyon sistemini çok sağlamdöşeyebilirsiniz, suyunu akıtabilirsiniz, otobüslerini, toplu taşımalıçalıştırabilirsiniz ama mevzuya kültürel, sanatsal ve edebi açıdan bakmak, olayı çok farklınoktalara taşır. Gördüğüm kadarıyla bu on günlük bir programla yapılmış ve buprogram çok iyi çalışılmış. Altyapısı donanımlı bir programla Esenyurtluların ve Esenyurt'unçeperindeki yerleşim yerlerine ulaşmış. İyi bir rüzgâr. Bu yıl ilk defayapılıyor olmasına rağmen sanki daha önceden de daha öncelerinden de yapılanbir birikim, benburada hissettim. Esenyurt için bu bir artıdır. Eminim ki bunu daha ileriki yıllardadaha da güçlendirerek sürdürecekler. Bütün Esenyurt Belediyesi'ninçalışanlarına böyle bir etkinliğe ev sahipliği yaptıkları için teşekkür ediyorve başarılar diliyorum.”

Bugün Nazım Alpman, Zafer Arapkirli, Barış Yarkadaş ve birçok yazarın söyleşi veimza günüyle devam eden festival, 19.30’da Müjdat Gezen’in "Baba Kız" adlı tiyatro oyunu ve aynıardından Usta Oyuncu Müjdat Gezen ile SinemanınSultanı Türkan Şoray’a 'Onur Ödülü' verilerek son bulacak.

n5ta2jdrcewtfss3pqIlz1dz.jpg

sgrfcnqljogmpnkvywhilxsu.jpg

dp4iexyurzt2omu0j3xrbqwk.jpg

of2u8vezxpIuocprqghl0bbm.jpg

f0xebbcyojgfsnhkqrzhxmmj.jpg

8npvsiu6bzevxyqcu3r0dgIz.jpg

1bxmylc8qkep6aktsuxzojhm.jpg

yh90hjalzuqckxbyrzqv8rf1.jpg

9fpqsg4kb0ywlfhIox5lkzsb.jpg

rIt3524ecywbrgafd0npxhfe.jpg

cwte9jrhyxnapgmuin5d8cjo.jpg

mbsqxyckshwgk34topw5zg6u.jpg

Id2looapvbtnhvtscaj3niqw.jpg

abzaicsqrslh4qefnuudkogw.jpg

ctbcovphrwxipqnkvgg1z5ys.jpg

invmtmcunozbg5w86koxdtwu.jpg

pdz0tb54fcjvdh8kgImbwo6q.jpg

wl8hcjIbqvuzyjpsg6flo95w.jpg

yorfgixjzwltzb0vpsnqy7ck.jpg

nsiIwapbz7bv8qlgydd25gxk.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.