EDEBİYATIN KAPILARI ŞİŞLİ'DE ÇOCUKLAR İÇİN AÇILDI

EDEBİYATIN KAPILARI ŞİŞLİ'DE ÇOCUKLAR İÇİN AÇILDI

Şişli Belediyesi, tarihçi-sümerolog, bilim insanı Muazzez İlmiye Çığ’ın onuruna “Edebiyatın Harikalar DiyarıÇocuk Kitapları Fuarı” düzenledi.

Şişli Belediyesi, tarihçi-Sümerolog, bilim insanı Muazzez İlmiye Çığ’ın onuruna “Edebiyatın Harikalar DiyarıÇocuk Kitapları Fuarı” düzenledi. Teşvikiye’deki Nilüfer Hatun Ortaokulu’nda düzenlenen fuar bugün kapılarını açtı. Fuarda 17 yayınevi stant açtı.

Şişli Belediyesi’nin çocuklara yönelik kültürel faaliyet projelerinden biri olan “Edebiyatın Harikalar DiyarıÇocuk Kitapları Fuarı” Belediye Başkanı Muammer Keskin ve yeni İlçe Milli Eğitim Müdürü Selman Küçük’ün katılımıyla açıldı. 

Şişli Belediye Başkanı Keskin çocuklara, şöyle seslendi:

“Kitap okumak, hayal dünyanızda çıkacağınız eşsiz bir yolculuktur. Bu yolculuk sizi bilmediğiniz, hiç duymadığınız dünyalara götürür, kendi sınırlarınızı aşmanızı sağlar. Hangi yaşta olursak olalım, kendimizi edebiyatla derinleştirebilir, yaşama gücü toplayabilir, nezaketi, hoşgörüyü, farklı hayatların uyumunu, doğayla ahengi içselleştirebiliriz.  Bugün burada, rengârenk kitaplar arasında, kitabın ve edebiyatın hayatımızda açtığı kapıları ve yaşamımıza kattığı güzellikleri bir kez daha düşündüm. Bugün burada sevdiğiniz kitapların yazarlarıyla da buluşma imkânınız olacak. Bu kitaplar üzerine yazarlarıyla sohbet edebilecek ve belki de yazarından imzalı ilk kitaplarınızı buradan alacaksınız."

Fuarı Sümer tarihi ve kültürü üzerine yazdığı kitaplar ve bu alanda yaptığı araştırmaları ile tanınan dünyaca ünlü Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’ın onuruna düzenlemekten büyük bir gurur duyduklarını belirten Keskin, "Muazzez Hanım, yaşam yolculuğunda Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet'in kuruluşu, Atatürk devrimleri olmak üzere Türkiye tarihinin en önemli anlarına tanıklık eden, Atatürk’ün hatırasını yaşatan tam bir Cumhuriyet kadını… Şimdiden Muazzez Hanım’a bizimle olacağı için çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Selman Küçük de yaptığı konuşmada, çocuklara seslendi ve onlardan hayatları boyunca kitap okuma sözü aldı. 

Fuarın açılışı dolayısıyla düzenlenen konferansa tarihçi-Sümerolog, bilim insanı Muazzez İlmiye Çığ, zoom bağlantısıyla katıldı. Çığ, adına düzenlenen bu etkinliğin kendisini çok mutlu ettiğini ve gurur duyduğunu belirtti. 

Gülşah Elikbank’ın sanat yönetmenliğinde, 30 Ağustos akşamına kadar sürecek olan fuarda, yazarlar Aşkın Güngör, Turgut Yüksel, Hazan Uzuner ve Zeynep Erdal da imza günlerinde çocuk okurlarla buluşacak. “Edebiyatın Harikalar Diyar Çocuk Kitapları Fuarı”nda, Sütlaç Prodüksiyon "Ormanlar Kralı Aslan", 1001 Sanat ise "Sevimli Panda" çocuk oyunlarını sahneleyecek. Çocuk tiyatrolarının yanı sıra, fuarda 8 ila 12 yaş arasıçocuklara yönelik felsefe atölyesi düzenlenecek. Baby Atölye ise fuarın son günü bale gösterisi sunacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.