EDİRNE YENİ BİR PARKA KAVUŞUYOR

EDİRNE YENİ BİR PARKA KAVUŞUYOR

EDİRNE YENİ BİR PARKA KAVUŞUYOR

“Daha çok park, daha çok yeşil alan yapacağız” diyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, çocukların özgürce oyunlar oynayabileceği yepyeni alanlar yaratmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen Yüksel Yeşil Çocuk Sokağı ve Serhat Şehirleri Parkı’nın ardından Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Şükrüpaşa Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi’nde yeni bir parkın yapımı için çalışmalara başladı.

4 bin metrekarelik yeşil alanda yeni nesil çocuk parkı, aileler için dinlenme alanları ve 250 metre uzunluğunda yürüyüş parkurunun yer alacağı parkta ayrıca 80 adet fidan ekiminin de gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Çocuklarımız daha güzel bir ortamda, birbirleriyle dayanışma, sevgi ve saygı içinde büyüsünler istiyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı betonlardan, daracık sıkışmış alanlardan kurtarmak, özgürce oyunlar oynayacağı, çocukluklarını doyasıya yaşayacakları yeni alanlar yaratmak istiyoruz. Bu nedenle 2014’te göreve geldiğinizde 45 olan çocuk oyun parkı sayısını 145’e çıkartmış olduk. Edirne’mize hayırlı olsun” dedi.

Gürkan, parkın açılışının ise en kısa zamanda gerçekleştirileceğini söyledi.







Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.