Edremit’in Tarihine Işık Tutacak “Anıt Çeşme ve Kültür Meydanı” Açıldı

Edremit’in Tarihine Işık Tutacak “Anıt Çeşme ve Kültür Meydanı” Açıldı

Edremit Belediyesi Şükrü Tunar Kültür Merkezi önündeki alan içerisinde, Hacı Hakkı Yercan ve eşi Hanife Yercan adına, kızları Fikriye Yercan Erhan tarafından yaptırılan Anıt Çeşme ve Kültür Meydanı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda hizmete açıldı.

Hayırsever Hacı Hakkı Yercan ve eşi Hanife Yercan adına, kızları Fikrîye Yercan Erhan ve torunu Erdal Erhan tarafından Edremit Belediyesi ile yapılan protokol gereği hayırsever tarafından yaptırılan Anıt Çeşme ve Kültür Meydanı tamamlanarak Edremit Belediyesi’ne bağışlandı.

Hayırsever ailenin torunu Erdal Erhan, “Dedem Mehmet Hakkı Yercan,daha önce İmam Hatip Lisesi, hacı Hakkı Yercan Camii, Şehit Hamdibey Ortaokulu’nu yaptırdı. Onların bu mirasına ithafen Dedem Hacı Hakkı Yercan, anneannem Hanife Ercan anısına ve annem Fikriye Yercan Erhan anısına bu anıt çeşmeyi yaptırarak Edremit Belediyesi’ne bağışladık. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, yaptığı konuşmada, öncelikle vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. “Edremit tarihiyle, kültürüyle, müziğiyle, folkloru ile çok önemli kültürel değerlere sahip bir ilçemizdir. Bu değerleri insanlarla tanıştırmak ve buluşturmak gibi bir görevimiz var. Bugün hayırsever ailemizin katkıları ile Anıt Çeşme ve yanında ki Kültür Meydanı’nı projemizi Edremitlilerin hizmetine sunmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bu Anıt çeşme ve kültür meydanından ilçemizin mitolojiden günümüze tarihi ve kahramanları betimlenerek anlatılıyor. O yüzden bu eser ayrı bir önem arz ediyor. Hayırsever Erdal Erhan ve Yercanailemize, mimarımız Ertuğ Atlı’ya ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışa katılan CHP eski Genel Başkanlarından, Başbakan Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı ve TBMM Başkanlığı görevlernde bulunan Hikmet Çetin, yaptığı konuşmada vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Hayırsever Erdal Erhan ile Yercan ailesine ve mimar Ertuğ Atlı’ta teşekkür ederek hayırlı olmasını diledi.

Hayırsever Yercan ailesi adına Erdal Erhan ile projenin mimarı Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ertuğ Atlı’ya teşekkür plaketi verildi.

Açılışa CHP eski Genel Başkanlarından, Başbakan Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı ve TBMM Başkanlığı görevlerinde bulunan Hikmet Çetin, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, CHP İlçe Başkanı Deniz Onur Özcan, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

lxgpn8jf7uzIcv5yoqhwgcso.jpg

xvjgimyo9bfqjtlqne3dzrg8.jpg

g9gpfo2zwu3clrlkxvyeh8tp.jpg

ej7cto0byufzgenwqdysamrv.jpg

trk0czvddoIxgcz7y68u1p5w.jpg

ib1aIzc2aohxvmpwkfl9znbt.jpg

3zh87lcerm0i592vsj1wzqoc.jpg

lwdcome0zm2wx8yogchg936q.jpg

6gm9bunfmylai25dkxuajovp.jpg

jxesyrkqngtkswa783rdoyfe.jpg

x2nqzbazrckgdy46bdpet3vu.jpg

cjgbiud3wxrobk6gtmfdqefr.jpg

wsvxfq9fg28myyhzbkn7dpju.jpg

krqsgbgbljwapk5nuxfpa7ve.jpg

kauye7r5dncft3sr2z6f0mvu.jpg

7vvqk5dcshezdl3j6yoraiut.jpg

86wrzjalbro51qnygfktbIsy.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.