Edremit’te İstiklal Marşı’nın 102. Yılı Kutlandı

Edremit’te İstiklal Marşı’nın 102. Yılı Kutlandı

Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marşımız olarak kabul edilen İstiklal Marşı'mızın kabulünün 102. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü için için Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tören düzenlendi. 

Törene Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, 19. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kurugül, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Gerkuş, Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Medet Akcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer ve ilçe protokolü katıldı.

Remzi Molvalıoğlu Ortaokulu yönetici, öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan program, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Okul Müdürü Kural Eken tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından İstiklal Marşı’nı en güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. Ardından şiirler, oratoryo ve kahramanlık eserleri ile Mehmet Akif Ersoy’un hayatı anlatıldı. Öğrenciler tarafından İstiklal Marşı’nın okunması ile tören sona erdi.

jb54vmdeughxhlrpdswIzks3.jpg

ykottx9mzyqlhlfhgubs82b4.jpg

horq7sm3txmf0chbraulaIyt.jpg

oe2wnb4jk9bjowtvqanh8cum.jpg

okh8jmzrqengcu4wfuI5p1a9.jpg

ojafempdacb3q7zqhlzc2pwt.jpg

m9tgprcw5dpsqmusdar8lzIz.jpg

zbw6avysgu4hktbw5h2d03ny.jpg

kizh09wfsrjemcpu7g3vcIrq.jpg

d0fmpjtokkbmcexzrr4ezgnv.jpg

wfumstp9o1demogyawl7Ivhi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.