Edremit Zabıtadan Pazaryeri Denetimi

Edremit Zabıtadan Pazaryeri Denetimi

Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler pazar yerleri uygulama yönetmeliği kapsamında kent genelinde kurulan pazaryerlerinde denetlemelerini sürdürüyor. Denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri son olarak bölgenin en büyük halk pazarı olan Çarşamba Pazarı’nda kurulan tezgahları denetleyerek vatandaşların mağdur edilmemesi için kurallara uyulması yönünde uyarıda bulundu.

Pazarda genelde fiyat, etiket, ölçü ve ayar kontrolleri üzerinde duran ekipler, satışı yapılan her ürünün etiketinin bulunması konusunda uyarıda bulunurken, tartı aletlerini doğru çalışıp çalışmadığını denetledi.  Tüketici hakları ile ilgili bilgi veren ekipler, esnafları geçiş güzergahı üzeri ürün satışı yapılmaması ve kurallara uygun hareket edilmesi noktasında uyardı.

Zabıta yetkilileri; Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın talimatları doğrultusunda, ilgili yasa ve yönetmelikler kapsamında vatandaşların huzuru, güvenliği ve sağlığı açısından çalışmaların tüm pazarlarda titizlikle sürdürüldüğünü ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.