Ege ve Akdeniz’in Sıcaklığı Esenyurt’u Sardı

Ege ve Akdeniz’in Sıcaklığı Esenyurt’u Sardı

TolgaÇandar: “Sizin Yüreğinizin Sıcaklığı Yetiyor”

Esenyurt Belediyesi’nin İl Dernekler Platformu ile birlikte çoksayıda kültürü buluşturduğu Kardeş Kültürler Festivali’nin 5’inci günündedüzenlenen Ege ve Akdeniz Gecesi’nde usta sanatçı Tolga Çandar, Türk HalkMüziği’nin en sevilen parçalarını seslendirdi. Sahnede Esenyurt’taki coşku,birlik ve beraberliğe değinen Çandar, “Bizler size Akdeniz’in ve Ege’ninsıcaklığını getirelim dedik ama sizin yüreğinizin sıcaklığı yetiyormuş” dedi.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen insanların kültürünüsergilediği ve kaynaştığı Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali tüm coşkusuyladevam ediyor. Esenyurt’un farklı renklere, kültürlere, yerel lezzetlere veunutulmaya yüz tutmuş zanaatlara ev sahipliği yaptığı festivalde, vatandaşlarbirbirinden renkli stantların yanı sıra her yörenin sanatçılarıyla dabuluşuyor. Festivalin 5’inci gününde Ege ve Akdeniz günleri kapsamında EsenyurtBelediyesi’nin Halk Oyunları Topluluğu, bölgelere ait oyunları sergiledi. Halkoyunları gösterisinin ardından usta sanatçı Tolga Çandar, Türk Halk Müziği’ninen sevilen şarkılarını seslendirerek Efe ve Yörük rüzgârı estirdi. Esenyurt CumhuriyetMeydanı’ndaki etkinliğe katılan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal DenizBozkurt’un sergilenen yöresel danslara eşlik etmesi samimi anlara sahne oldu. Bozkurt,Esenyurt’taki birlik ve beraberliğe kattığı değer için Tolga Çandar’ateşekkürlerini ileterek çiçek takdim etti.

 

“Ege ve Akdeniz’in GüzellikleriniTaşıdınız”

 

Esenyurt’takibirlik ve beraberliğe Tolga Çandar’ın da ortak olmasından dolayı mutlulukduyduğunu belirten Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Esenyurt’adeğer kattınız. Biz burada on gün siyaset yapmayı yasakladık. Sadece türküsöyleyeceğiz, eğleneceğiz, birbirimizi anlamaya ve dinlemeye çalışacağız.Birbirimizin güzelliklerini almaya çalışacağız. Dolayısıyla siz de bize Ege’ninve Akdeniz’in güzelliklerini taşıdınız. Çok teşekkür ediyoruz, iyi ki varsınız”ifadelerini kullandı.

 

 

“Kültür ve Sanat, İnsanları Bir AradaTutuyor”

 

Esenyurt’taseslendirdiği şarkı ve türkülerle keyifli bir gece yaşatan Tolga Çandar, “Kültürve sanat, insanları bir arada tutan en önemli araçlardan bir tanesi. Burayla ilgilibana bilgi de verdiler, 101 farklı kültürden insan varmış. Birçok insan bunurahatsız edici bulabilir ama ben öyle bulmuyorum. Yıllar önce İsveç Rinkebybölgesindeki festivalde konser vermiştim. O bölge de Esenyurt’un taşıdığıözelliği taşıyordu. 103 ayrı ülkeden insanlar vardı ve 103 ayrı kültür oradarengârenk bir festival yaptılar. Ben de Ege türküleriyle ve aynı zamandadeyişlerle o festivalde konser yapan tek Türk sanatçıydım” diye konuştu.

 

“Türkiye İçin Büyük Bir Zenginlik”

 

Esenyurt’takirenkli yapının bir zenginlik olduğunu vurgulayan Çandar şöyle konuştu: “İnsanlarınkendi kültürleriyle böyle bir festivale katkıda bulunması Türkiye için büyükbir zenginliktir. Tek tiplik her zaman bir ülke için büyük bir tehlikedir. Tektip insandan, tek tip anlayıştan, tek tip kültürlerden çokluk üretemezsiniz.Demokrasinin var olabilmesi de bu tür zenginliklere bağlıdır. Bu nedenle buradayapılan işi çok önemsedim. Bunun bir zenginlik olduğunu kabul etmekte faydavar. Çok kültürlü toplumların tek tip kültürlerin egemenliği altında yaşayantoplumlara göre çok daha medeni çok daha ileri uygarlık düzeyinde olduklarınıgördüm. Eminim önümüzdeki süreçte Esenyurt bu çok kültürlü toplumun iyitaraflarını organize edebilir. Buradaki azınlıkları, burada yaşayan başkakültürlerin insanları bir tehlike odağı olarak değil de bir güzellik kaynağıolarak görürlerse bence çok daha keyifli çok daha güzel işler çıkacaktır”şeklinde konuştu. Çandar sahne sırasında ise Esenyurt’taki coşku, birlik veberaberliği sahnede şöyle değerlendirdi: “Bizler size Akdeniz’in ve Ege’ninsıcaklığını getirelim dedik ama sizin yüreğinizin sıcaklığı yetiyormuş.”

 

“Esenyurt Evrensel Bir İlçe”

 

Birvatandaş olarak Esenyurt’ta böyle etkinlikleri görmekten mutlu olduğunusöyleyen Ali Rıza Alagöz, “Bu festival çok güzel oldu. Bu sıkıntılı dönemlerde,insanların ekonomik bir bunalım içerisinde olduğu dönemde az çok stresatıyorlar. Bu, kültürlerin kaynaşmasıdır. Müzik evrenseldir. Esenyurt daİstanbul’un evrensel bir ilçesi oldu. Yöre dernekleri burada stantlar açmışlar,ürünlerini tanıtıyorlar. Kısacası Türkiye Esenyurt’ta. Esenyurt Türkiye,Türkiye Esenyurt demek oldu” diyerek Esenyurt Belediye Başkanı Kemal DenizBozkurt’a teşekkürlerini iletti.

 

 

KardeşKültürler Festivali’nin Bugünkü Programı Şöyle:

İçAnadolu Gecesi

15.00- Bölgeye Özgü Yöresel Sanatçı Konserleri

20.00- Halk Oyunları Gösterisi

20.30- Mustafa Özarslan Konseri

Yer:Esenyurt Cumhuriyet Meydanı

 

yqv3mp4lcIsuuxboobkftehr.jpg

szchlu2wzfdvxhp1by8Ibotg.jpg

ducxdbvwoe9qbr23qrnxzfpt.jpg

xp4lwzyihfc1nbadmckIg8hp.jpg

yf80zpvqbuzjokh6inww3lfh.jpg

52lxqbxnIz4gwm3lqg06fsau.jpg

t4msbt3igzw7mpe8ysnfyzrk.jpg

hmj92xug7vqilosvbreypzkn.jpg

dxpwrjq2eof8gbxiukbhvmqv.jpg

hxmc5we7pamehfvy0ylk9jgn.jpg

2ppdvjxuntcb8maekrhmsf1b.jpg

8iowbvcdvcrjsdfke25k4ysn.jpg

mchwwybroztv5Idqkeczb61l.jpg

3cvxsaskt2g46mp7wdqoux8y.jpg

gvdtreIxpvumh2chbbczx3jd.jpg

7dxgyyp0qicpflbvkhavwxm8.jpg

0a9scmykxnwpt8d3vhady4sm.jpg

d0swjm5ljogkz7efrczt9l63.jpg

gyocclmhyzfs6upIkdxwkhes.jpg

zcxvumxtdohy5gajwlgukskh.jpg

ltu1sdkpoknex8jc6i2zgmvx.jpg

ctpoxw4seyqumvgm6weapn5d.jpg

lnkebopzh1mgdrqsgy6eqx9r.jpg

pmjrk8zchsny1al2tpav69sb.jpg

4erbxth0p7ut8qyapmdwe1ld.jpg

d7lgxuzsm5ptxybzy2lhw81k.jpg

uexmbaruwhh8xdtj09l4mrs5.jpg

btomvIyclns9g5f3foxdypgm.jpg

aodarj7sznyfrctyfmomwtxb.jpg

u1pf9rncdofjb3ghx7ygo4vs.jpg

9lc6wjryaiepsa4eqxvsvw1m.jpg

z5ghI3vbnj1w7c2wf8jeygrm.jpg

1sxuj8kk4yp9b6pu2en0z73y.jpg

lv9nc5eb0w2tahmywp6udiI7.jpg

6fgk2qte5synacaeb7Icsz8h.jpg

I0vzendpuypnbxj5qawlfmr9.jpg

prcydaekwxezjxnusgbj8udp.jpg

Iwl0hrjvqwosrvnt1k5y6may.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.