EĞİTİM-SEN'DEN MEB'E KARNE: “SORUN YARATMA 100, ÇÖZÜM ÜRETME 0”

EĞİTİM-SEN'DEN MEB'E KARNE: “SORUN YARATMA 100, ÇÖZÜM ÜRETME 0”

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), bugün yaklaşık 18 milyon öğrenciye karne veren Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) için karne düzenledi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), bugün yaklaşık 18 milyon öğrenciye karne veren Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) için karne düzenledi. Eğitim Sen, ‘sorun yaratma’da 100, ‘çözüm üretme’de sıfır verdiği MEB’i sınıfta bıraktı. Eğitim-Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Çayan Çalık, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde düzenledikleri MEB'e karne verme töreninde, "Mevcut iktidar, yaratmak istediği nesli eğitim politikaları ile şekillendirmektedir. Eğitim alanında bir taraftan tarikatların ve cemaatlerin faaliyetlerinin arttığına tanıklık ederken diğer taraftan da eğitimde piyasalaşma pratiklerinin MEB tarafından verilen destekle hızlanarak sürdürüldüğünü gözlemledik” dedi.

Eğitim-Sen İstanbul şubeleri, bugün İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde, ‘MEB'e 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Karnesi’ eylemi yaptı. Eğitimciler, yaptıkları eylemde MEB'e, “Sorun yaratma: 100, Çözüm üretme: 0” şeklinde not verdi. Yapılan eylemde, "Parasız, bilimsel, ana dilde eğitim", "Irkçı, gerici eğitime hayır", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" ve "Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganları atıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.