EKİM MECLİSİ İKİNCİ BİRLEŞİMİ YAPILDI

EKİM MECLİSİ İKİNCİ BİRLEŞİMİ YAPILDI

Silivri Belediyesi Ekim Ayı meclis toplantısının 2. Birleşiminin 1. Oturumunda komisyon maddeleri okunarak onaylandı.

Silivri Belediye Meclisi’nin 2. Birleşiminin 1. Oturumu, bugün saat 10.00’da Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın başkanlığında yapılan meclis toplantısında gündem maddeleri ve komisyon görüşleri okunarak oy birliği ile kabul edildi.

BAŞKAN YILMAZ: “TÜM HİBELER KOŞULSUZ VE KAYIT ALTINDA”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, hibe temizlik araçları konusunu içeren 6’ncı gündem maddesi ile ilgili yöneltilen sorular doğrultusunda açıklamalarda bulundu. Başkan Yılmaz, araçların bedelsiz ve kayıt altında hibe edildiğinin altını çizerek şöyle konuştu: “Bağışlar karşılıksız, bedelsiz, şartsız, koşulsuz yapılıyor. Kooperatifin iştigal alanı geri dönüşümdür. Demir, bilgisayar vs. ekonomiye geri dönüşecek ürünlerin geri dönüşümünü yapan üyeleri var. Belediyemize bu bağış kadar yine bağışta bulunacaklar. Tamamı kayıtlı, tümünüzün ve kamuoyunun haberi olduğu bağışlar. Haberdar da olmayabilirdiniz. Ama herkesin olacak. Bu sorgulamaları keşke 10 yıl boyunca da yapsaydınız. 15 yıldır bu belediyenin ihalesini kesintisiz alan, başka bir firmadan iptal edilerek tekrar bu firmaya verilen ihaleyi sorgulasaydınız. Bu meclisin güzel giden atmosferi için bazen susmayı tercih ediyorum. ‘Yapalım yanımıza kar kalır, bir çöp kamyonu alırız işimizi hallederiz’ dediniz. Müteahhitler bu yola başvurabilir. Biz müteahhitleri öncekinden daha sık şekilde denetleyeceğiz. Önlerini tekrar yanlış bir şekilde açıp yeniden belediyeye gelsinler, bizim kapımızı çalsınlar demeyeceğiz. Selimpaşa örnektir. İrtifasını düzelttik. Bizim kapımızı usulsüz şekilde çalsınlar istemiyoruz. Yokuş yapalım, önünü açalım, sonra kulağından tutalım istemiyoruz. Bu yüzden bu yasal düzenlemeyi yaptık. Kişiye özel değil; tüm sanayicilerin, o irtifa o yükseklik ile beraber usulüne uygun yapsınlar, belediyeye boynu eğik gelmesinler istedik. Hem sanayicilerin hem iş adamlarının, üretimine, ihracatına katkı sağlayacağım. SİAD üyelerine de çağrıda bulundum. Belediyenin zor günlerinde öz malımızla bu araçları satın alarak, tasarruf etmeyi düşünerek yardım talep ettik. Dün akşam da SİAD şahsımıza ve belediyemize destek cümleleri içeren bir mektup yollamış. SİAD üyesi arkadaşlardan bir sonraki mecliste nakdi yardım değil, bir ayni yardım yapacak. Hibe araç  edebilmek noktasında bir araç satın alma için başvuruda bulundu. Ruhsatı da onun üstüne çıktı. Çöp toplama hizmetinde kullanılmak üzere konteyner yıkama aracını da belediyeye kazandırmış olacağız.”

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLEN KOMİSYON GÖRÜŞLERİ:

  1. Belediyemiz Kentsel Tasarım Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği revizesi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu okunarak, oy birliği ile kabul edildi.
  2. Acize ücreti maaşının arttırılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu okunarak, oy birliği ile kabul edildi.
  3. Hazineye ait 2B taşınmazlarından Silivri Çayırdere Mahallesi,183 ada 1 parsel ve 184 ada 2 parsel sayılı taşınmazların satın alınması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu okunarak, oy birliği ile kabul edildi.
  4. Belediyemizin hissedarı olduğu Silivri İlçesi, Beyciler Mahallesi 170 Parsel,1827 (eski 1455),1824 parsel (eski 1453), 1454 parsel, 1452 parsel, 1451 parsel, 339 parsel, 770 parsel nolu taşınmazların satın alınması, satılması veya takası ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu okunarak, oy birliği ile kabul edildi.
  5. Belediyemiz mülkiyetindeki Kurfallı Mahallesi, 2268 parsel sayılı taşınmazda tıbbi aromatik bitki yetiştirilmek üzere 3 yıldan fazla süreyle kiraya verilmesi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu okunarak, oy birliği ile kabul edildi.
  6. S.S. İstanbul Silivri Sanayicileri Küçük Ölçekli Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından 4 adet çöp kamyonu ile 1 adet yol süpürme aracını belediyemize bedelsiz olarak hibe etme talebi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu okunarak, oy birliği ile kabul edildi.
  7. Tanışman İnşaat Yapı Malzemeleri Mim.Müh.veEml.San.Tic.Ltd.Şti. tarafından 34 CGS 144 plakalı aracı belediyemize bedelsiz olarak hibe etme talebi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu okunarak, oy birliği ile kabul edildi.
  8. Silivri Belediyesi 2020-2024 Stratejik Plan ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu okunarak, oy birliği ile kabul edildi.
  9. 2020 Mali yılı performans programı ve bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu okunarak, oy birliği ile kabul edildi.
  10. Silivri İlçesi, Gazitepe Mahallesi 336 parsele ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar Komisyonu raporu okunarak, oy birliği ile kabul edildi.

3.BİR BİRLEŞİM 15 EKİM SALI

Meclis gündemin 8. Maddesi; Silivri Belediyesi 2020-2024 Stratejik Plan ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu ile gündemin 9. Maddesi; 2020 Mali yılı Performans Programı ve Bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporuyla ilgili çalışmaların devam etmesi nedeniyle üçüncü bir birleşim yapılacak. Gündemin 8. ve 9. Maddesinin görüşüleceği üçüncü bileşim, 15 Ekim Salı günü saat 10.00'da Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek.


Kaynak: Silivri Belediyesi










HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.