EKREM İMAMOĞLU: “BİZ İŞİMİZE BAKALIM”

EKREM İMAMOĞLU: “BİZ İŞİMİZE BAKALIM”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkındaki başlatılan ön inceleme ile ilgili haberlerin gündeme gelmesi üzerine Twitter hesabından “Biz işimize bakalım” açıklamasını yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkındaki başlatılan ön inceleme ile ilgili haberlerin gündeme gelmesi üzerine Twitter hesabından “Biz işimize bakalım” açıklamasını yaptı. İmamoğlu, yapımı 2017’de başlayan ve kısa sürede yüzde 95’i tamamlanan atık yakma ve enerji üretim tesisleri ile ilgili videoyu paylaşarak bu açıklamayı yaptı.

İBB Başkanıİmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, “elini arkasına atmak suretiyle Fatih Sultan Mehmet Türbesi'ne saygısızlık yaptığı” ve HDP'li belediyeleri ziyaret ettiği gerekçesiyle soruşturma talep etmesi, İçişleri Bakanlığı'nın da ön inceleme başlatması haberlerinin ardından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

İmamoğlu, "Biz işimize bakalım, bitti bitiyor" ifadesiyle Twitter’dan yaptığı paylaşımda, İBB Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi'nin inşaat sürecine ilişkin bir video yer aldı. Videoda, 2017’de başlayan ve Haziran 2019 yılına kadar 169 milyon lira harcanmasına rağmen yüzde 20'si biten Haziran 2019'dan Mart 2021 yılına kadar ise projede yüzde 95 ilerleme sağlandığı bilgisi verildi. 2 milyar 838 milyon 568 bin lira kaynak aktarılan çevre dostu tesisin AB normlarında olacağı ve İstanbul'da 1.38 milyon ton sera gazı salımının önüne geçeceği belirtildi.

İmamoğlu'nun "Biz işimize bakalım" mesajıyla yaptığı paylaşım, hakkında açılmak istenen soruşturmaya yanıt olarak değerlendirildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.