EKREM İMAMOĞLU YENİLENEN MAÇKA DEMOKRASİ PARKI'NI İNCELEDİ

EKREM İMAMOĞLU YENİLENEN MAÇKA DEMOKRASİ PARKI'NI İNCELEDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ile birlikte yenilenen Maçka Demokrasi Parkı’nı inceledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ile birlikte yenilenen Maçka Demokrasi Parkı’nı inceledi. İmamoğlu, İBB ve iştiraklerinin iş birliğiyle parkın kimlikli bir yapıya kavuştuğunu söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ile birlikte inceleme gezisinde bulunduğu Maçka Demokrasi Parkı’nda; Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin’den çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

İmamoğlu, vatandaşlarla sohbet edip, park içindeki yeni konsept BELTUR’da kahve molası verdi.

Aldığı kurabiyeleri vatandaşlara ikram eden İmamoğlu, inceleme gezisiyle ilgili olarak, “Ne yazık ki kullanılmaz noktaları ve kötü birtakım bölümleri olan bir parktı. İBB ve iştiraklerinin iş birliğiyle şimdi kimlikli bir yapıya kavuştu" dedi. İmamoğlu, şunları söyledi:

“Ama tabii bu, burada bitmiyor. Bunun gibi yakın bölgede, diğer parklara da dokunmaya devam edeceğiz. Maçka Parkı, İstanbul'un göbeğinde, merkezinde önemli parklarımızdan birisi. İstanbul'un en hareketli noktalarından biri olan Nişantaşı, Osmanbey gibi, o bölgenin akışla beraber bu parklardan geçerek Taksim Meydanı'yla, Atatürk Kültür Merkezi’yle, İstiklal Caddesi'yle buluşacak güzel akslar oluşturma konusunda çalışmalarımız da devam ediyor. Maçka Parkı'mızın bu yeni hali İstanbul'umuza hayırlı olsun. Arkadaşlar güzel de bir tanımla, davetkar bir tanımla İstanbulluları‘Maçka'da buluşalım’ diyerek de davet ediyorlar.”

KESKİN: ALANLARI YENİDEN YEŞERTMEYE ÇALIŞIYORUZ

Şişli’nin, yeşil alan açısından çok şanssız bir ilçe olduğunu belirten Muammer Keskin ise şöyle konuştu:

 “Burası, İstanbul'a, hatta İstanbul dışından gelen misafirlerimize de hizmet veriyor. O yüzden yenilenme ihtiyacı vardı. Tespitimiz oydu. Onu gerçekleştirdik. Çok teşekkür ederim. Birkaç şeyi daha söylemekte yarar var. Yakında Mecidiyeköy Meydanı'nı açıyoruz. Yine Sayın Başkanımın ve ekibinin katkılarıyla. Taksim Meydanı'na kadar olan alanın da düzenlemesi yapılacak. Şişli, İstanbul ve Türkiye'ye hayırlı olsun diyorum. Çok güzel alanları yeniden yeşertmeye çalışıyoruz. Artık burayı kullanan komşularımızın daha iyi kullanmasını, özen göstermesini de ayrıca rica ediyorum. Çünkü burası hepimizin.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.