Ekrem Kurt Koşusu'nu Gold Power kazandı

Ekrem Kurt Koşusu'nu Gold Power kazandı

1997 yılında kaybettiğimiz merhum Ekrem Kurt adına koşulan mücadelede (KV-8) 3 yaşlı safkan İngiliz tayları 1900 metre mesafe çim pistte boy gösterdi.

2022 yılı Ekrem Kurt Koşusu'nda jokeyi Ahmet Çelik ile start alan, Nihat Has'ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Gold Power (Win River Win - Şahmeral / Sun Music) galibiyete uzandı. Ergin Eren'in antrene ettiği al erkek tay bu sonuçla kariyerinin üçüncü galibiyetini kaydetmiş oldu.

Merhum Asli Üyemizi andığımız yarışta Who Keeps You (Torok - Dark Magic / Action This Day) ikinci olurken, Bold Sea Rover (Torok - Seacleef / A.P.Indy) üçüncü, Steps Of Iron (Toruk Macto - Bella Steps / Strike The Gold) dördüncü, Hardmet (Luxor - Hard Baby / Unaccounted For) de beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Gold Power için bitiriş derecesi 1.57.28 olurken, farklar 1 Boy - 2 Boy - 1/2 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Hakan Şen'e kupasını merhum Ekrem Kurt'un gelini Füsun Kurt verdi.

Törene Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı, Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Can N. Güven ve davetliler de katıldı.
 

Ekrem Kurt

1934 yılında Manisa'nın Salihli İlçesi'nde ziraatçı bir ailenin oğlu olarak doğan Ekrem Kurt, küçük yaşlarda atlara duyduğu sevgiyle at binmeye başladı. Ailesinin sahibi olduğu Göksu ve Fidan isimli atlarla biniciliğini geliştiren Ekrem Kurt, 1948 yılında İzmir Şirinyer Hipodromu'nda yapılan 1000 metre mesafeli yarışta Göksu isimli safkan ile tüm rakiplerini geride bırakarak hayatının ilk birinciliğini elde etti. Böylece atçılık camiasına jokey olarak adım atan Ekrem Kurt, bir süre sonra Sedat Evliyazade'nin aracılığıyla Giraud Ekürisi'nde at binmeye başladı ve kısa zamanda mesleğin tüm inceliklerini öğrendi. 1952 - 1959 yılları arasında Mehmet Karamehmet Ekürisi'nde at bindi. Ardından sırasıyla Fehmi Simsaroğlu, Özdemir Atman ve Cemal Kura ekürilerinin atlarına binen Kurt, uzun yıllar Eliyeşil Ekürisi'nde at binmeye devam etti. 1993 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Ekrem Kurt, ilerleyen yaşına rağmen at binen dünyadaki ender jokeylerden biri oldu. Yarış hayatı boyunca 12.800 yarışa katıldı ve bunların 3.665 tanesini kazandı. 112 Grup 1 yarış kazanan Ekrem Kurt, 49 yıl boyunca mesleğini büyük bir centilmenlikle ve diğer meslektaşlarına örnek olacak şekilde sürdürdü. 1997 yılında aramızdan ayrılan efsane jokey Ekrem Kurt'u, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

rsr3emkujhi6xI0ynbzaoulb.jpg

pe3a52torzlq7zi1pfadyns4.jpg

epausir9uczg0vp4d53zdjxf.jpg

kuyw7u4bxhasyfgsn2eqrvw3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.