En 'Değerli Umutlar' bu sergide

En 'Değerli Umutlar' bu sergide

Maltepe Belediyesi, İlkem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nden özel çocukların el emeği çalışmalarının sergilendiği “Değerli Umutlar” sergisine ev sahipliği yapıyor.

İlkem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nden özel dostlarımızın Sakarya Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Zeynep Çavdar Kaleli ve öğrencisi F. Berra Özyurt ile birlikte gerçekleştirdikleri atölye çalışmalarından eserler 19 Aralık’a kadar Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’mizde sergileniyor.
Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde, özel çocukların eserlerinin yer aldığı “Değerli Umutlar” isimli karma sergiye kapılarını açtı. Sergide Maltepe ilçesinde faaliyet gösteren İlkem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim alan her yaş grubundan farklı gelişen, zihinsel-bedensel yetersizlik, özel öğrenme, yaygın gelişimsel bozukluk, down sendromu, dil ve konuşma bozukluğu olan öğrencilerin Sakarya Ünüversitesi’nden Öğretim Görevlisi Zeynep Çavdar Kaleli ve öğrencisi F. Berra Özyurt ile birlikte gerçekleştirdikleri atölye çalışmalarından ortaya çıkan eserler yer alıyor. Açılışta konuşan İlkem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü İlke Erdaş, öğrencilerin çalışmalarını bireysel katılımları ve ailelerinin destekleriyle oluşturmayı başardıklarını belirterek “Sergimize katılım sağlayan değerli öğrencilerimize, velilerimize, hocalarımıza, sergi açılışında bizlerle birlikte olan bütün izleyicilerimize, farkındalığımızı fark ederek, sosyal sorumlulukları ile öğrencilerimize verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz. Öğrencilerimizin ‘Değerli Umutlar’ına ışık ve yol olabildiysek ne mutlu bizlere ve sizlere.” dedi.   

Özel öğrencilerin el emeği

Serginin küratörlüğünü Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Zeynep Çavdar Kaleli üstlendi. Üç bölümden oluşan sergide öğrencilerin atölye eğitimlerinde yapmış oldukları çalışmaları sunuldu. Öğrencilerin kağıt yapımı, batik ve dokuma eserleri, tuval, ahşap ve kağıt üzerine resimlerle taş boyama çalışmaları, pelüş kedi figürlü oyuncak ve bez çantaları ziyaretçilerin beğenisini topladı. Sergi 19 Aralık’a dek Galeri Maltepe’de sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.  

 

Tarih : 15.12.2022 Haber Fotoğrafları

e0vc4ngwpobkuqwdrhzlnpy5.jpg

eljzmkqk5hpm6weIps47lbxx.jpg

47lk9j8woi5pj3rqucqgmnzx.jpg

wqmdc6v7rtbjgpk1k5s9mnzw.jpg

z8eur1slpibomttevgjwqcn3.jpg

dnq0trjs6ecb1crmb5zgnzlf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.