En genç, en sıradışı lider…

En genç, en sıradışı lider…

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, İstanbul’daki gençlik şöleninde sahneye çıkıp şarkılar söyleyerek gençleri coşturdu, gündeme ilişkin dikkat çekici açıklamalar yaptı.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Lideri Hüseyin Baş, İstanbul Gençlik Teşkilatı tarafından Fatih’te düzenlenen Gençlik Şöleni’ne katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan şölende BTP İstanbul teşkilatının merhum genel Başkan Prof. Dr. Haydar Baş öncülüğünde yaptığı programlardan kesitlerin de yer aldığı sinevizyon izletildi.

Genç liderden usta sanatçılara taş çıkarken performans

Yoğun katılımın olduğu BTP Gençlik Şöleni’nin en dikkat çekici yanı, Genel Başkan Hüseyin Başın sahneye çıkıp şarkı söylemesi oldu.
BTP liderinin orkestra eşliğinde söylediği şarkılara salonu dolduran gençler de eşlik edince coşku zirveye çıktı.
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın sahnede gösterdiği performans salonda büyük coşkuya neden olurken sosyal medyada da geniş yankı buldu.

Cumhurbaşkanlığına, ‘Lozan’da gizli madde var mı?’ sorusu

BTP lideri Hüseyin Baş yaptığı konuşmadaysa gündeme ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
‘Lozan'da bir gizli madde var ve biz o yüzden madenlerimizi çıkaramıyoruz’ şeklindeki iddiayı son yıllarda sık sık duyduğunu ifade eden Hüseyin Baş, bu konuda Cumhurbaşkanlığına soru sorduklarını ifade etti. 
Baş, “Ben bunu hiçbir Cumhurbaşkanı'nın ağzından, Başbakan'dan, Bakan'dan duymadım ama böyle bir dedikodu dolaşıp gidiyor. Bu dedikodu nereden çıkıyor? Cumhurbaşkanlığına, Lozan Antlaşması'nda yüz yılı kapsayan gizli bir madde var mı, bu maddenin içinde madenlerimizi çıkaramayacağımız hususu var mı, varsa lütfen bunu açıklayın. Sadece gizli madde olduğunu, 2023'te rahat edeceğimizi, kendi kaynaklarımızı kullanacağımızı açıklayın diye bir talepte bulunduk. Hiçbir cevap da gelmedi sağ olsunlar. Böyle bir gizli madde yok ama Türkiye'de bir nesil düşünün, neredeyse tamamı böyle bir yalanla uyutulmuş. Şimdi biz gençler olarak bu yalanlara kanmıyoruz, çünkü biz bilgiye ulaşabilen insanlarız” dedi.
“Maalesef orta yaş üstü bazı insanlar gençleri cahillikle suçluyor aslında cahil olan bizi cehaletle suçlayanlardır” diyen Hüseyin Baş şöyle devam etti; “Bizim bilgiye erişimimizi hayal edemiyorlar. Biz soru sorabilen, aldığımız cevabın kaynağını araştırabilen bir nesil olarak geldik. Bugün benim mücadelem de, önümüzdeki on yıllara yayılacak mücadelemiz de, bu neslin artık Türkiye'de çok işler başarabileceğini bütün Türkiye'ye ve Türk siyasetine göstermek ve bunu başaracağız. Bütün Türkiye'ye şunu göstereceğiz, bu nesil, bu gençler Türkiye'yi başka hiç kimseye ihtiyaç duymadan kurtarır.”  

“Biz de tek başına iktidardan çok çektik”

Konuşmasında “Bize tarih ahkâmı kesiyorlar. Biz şöyle yaşadık böyle yaşadık vs. diyorlar” ifadelerini kullanan BTP lideri, ‘Biz koalisyonlardan çok çektik’ diye yapılan yoğun bir propaganda vardır.  Ben buna şöyle cevap veriyorum. ‘Biz de tek başına iktidardan’ çok çektik. Dolayısıyla geçmişte yaşanmış, birilerinin canını sıkmış hadiselerin bedelini bugün biz ödemek zorunda değiliz. Gençler kendinize gelin, kendinizin farkına varın. Bunu Türkiye'deki bütün gençlere söylüyorum. Bugün gençlere bir gelecek kurgulamak için yola düşmüş siyasetçiler görüyorum, hepsine saygım sonsuz, siyasi tecrübelerinden istifade edilecek insanlar. Ama ben, benim yarınımı şekillendirecek insanların yarın da benimle olmasını isterim. Dolayısıyla yarın aramızda olamayacak insanların, bizim yarınımızı şekillendirmesine müsaade etmeyelim, gelin hep birlikte şekillendirelim. Emin olun bu ülkenin ekonomisini de, dış politikasını da, iç politikasını da, sosyal adaletini de, hukukunu da, emniyetini de, refahını da çözecek bilgiye ve kadroya sahip bir partiye davet ediyorum sizleri. Bağımsız Türkiye Partisi böyle bir partidir. Bugün Türkiye'de ekonomiye dair söyleyecek tek sö…

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.