ENGEL TANIMAYANLARIN GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

ENGEL TANIMAYANLARIN GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Beylikdüzü Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenlediği etkinliklerle ilçedeki farkındalığı artırdı. Engelsiz Yaşam Birimi öğrencilerinin el emeği ürünlerinin yer aldığı serginin açılışıyla başlayan etkinlikler, halk oyunu gösterisi ve tiyatro gösterimiyle devam etti. Hafta kapsamında Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, bir günlük temsili olarak askerlik yapacak gençleri belediye binasının önünden u

Beylikdüzü Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenlediği etkinliklerle ilçedeki farkındalığı artırdı. Engelsiz Yaşam Birimi öğrencilerinin el emeği ürünlerinin yer aldığı serginin açılışıyla başlayan etkinlikler, halk oyunu gösterisi ve tiyatro gösterimiyle devam etti. Hafta kapsamında Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, bir günlük temsili olarak askerlik yapacak gençleri belediye binasının önünden uğurladı. Ayrıca engel tanımayan bireylerin istihdamını artırmak için de İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından toplu mülakat gerçekleştirildi. 

Beylikdüzü Belediyesi özel gereksinimli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve sosyal farkındalık oluşturmak için 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi. İlk olarak Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Hanımeli Sergi Salonu’nda, belediyenin Engelsiz Yaşam Birimi öğrencileri ile annelerinin atölyelerde ürettiği ürünlerden oluşan serginin açılışı gerçekleşti. Açılışta konuşma yapan Beylikdüzü Belediyesi 1.Başkan Vekili Serdal Mumcu, “Beylikdüzü’nde yaşama dokunan her şey değer görüyor. İlçemizde akıllardaki engeli kaldırdığımıza inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.  Sergi kapsamında ayrıca, Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi’nin yaptığı halk oyunları gösterisi de büyük beğeni topladı. Günün devamında ise oyuncu kadrosunun tamamı görme engelli bireylerden oluşan “Kargaşa” isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Tuzla Sanat Engelliler Topluluğu “Engelsiz Sahne Yürekleri” ekibi, Süt Kardeşler filminin uyarlaması olan oyunla salondakileri kahkahalara boğdu.

Başkan Çalık gençleri askere uğurladı

Hafta boyunca devam eden etkinlikler kapsamında Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, bir günlük temsili olarak askerlik yapacak gençleri askere uğurladı. Davul ve zurna eşliğinde gerçekleşen etkinlikte ilçede yaşayan Fatih Büyüknalçacı, Tarık Karaca ve Burak Durusu belediye binasının önünden birliklerine doğru yola çıktı. Hafta kapsamında ayrıca, engel tanımayan bireylerin istihdamını desteklemek amacıyla İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından toplu mülakat düzenledi.

hc4uahmjfonlxs0tgmrl5I87.jpg

3ndgkI1joelk8txwsw9jucxa.jpg

gwr7ezy5arbq9zgan4kljhsn.jpg

sgc79o4m5btjjq6zr3nfwwof.jpg

knsqxtgjvhznexmcpawawq73.jpg

ehizeakoo5n1xbdf2lmycdbg.jpg

jgyjrepowyt0aiz5fkdntc8h.jpg

n1c35rocwkdol9upqg0tasgd.jpg

sm9qs7Iditk3grxkuqngclub.jpg

9wuj6rmx4prpioon2kvyb0z5.jpg

85ft4l9uoqukmwapfdIj1zjr.jpg

yk862nqf7fdm5imupkjIh4ev.jpg

wjuncanbzgcmlxfqmrw2hoey.jpg

v6mkusbyfa9i3gnwwofp051h.jpg

koichI3p4nzsycgonfwwxeum.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.