“ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ”

“ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ”

Engelli ve sosyal dezavantajlı vatandaşların her daim yanında olan ve onları bir gün değil her gün önemseyen Ataşehir Belediy..

Engelli ve sosyal dezavantajlı vatandaşların her daim yanında olan ve onları bir gün değil her gün önemseyen Ataşehir Belediyesi, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle özel bir program hazırladı. “Engelleri Birlikte Aşıyoruz” sloganıyla hazırlanan etkinliklerde; engelli grupların müzik ve dans gösterileri büyük merakla beklenirken, söyleşi ve sergi programıyla da bu anlamlı gün için farkındalık oluşturulacak.

İlk etkinlikte engelli öğrencilerden oluşan “Engelsiz Ataşehir Topluğu”nun ritim ve halk oyunları gösterisi 3 Aralık Pazartesi günü saat 09.00’da Bahçeşehir Koleji Sancaktepe Kampüsü’nde düzenlenecek. Farkındalık ve kaynaştırma amacıyla yapılan etkinlik kahvaltıyla başlayıp öğrencilerle yapılacak interaktif atölyelerle devam edecek.

Programın diğer bir etkinliği, Engelsiz Düşler Derneği’nin katkıları ve engelli ailelerinin katılımıyla 8 Aralık Cumartesi günü gerçekleşecek. “Uzun İnce Bir Yol: Özel Çocukların Bitmeyen Mücadelesi” isimli söyleşi Novada AVM Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde saat 13.30’da yapılacak.

Etkinliklerin son programında ise; 14 Aralık Cuma günü saat 13.30’da “Engelsiz Ataşehir Topluluğu” Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde ritim, koro, drama ve halk oyunlarından oluşan bir gösteriyle yeteneklerini sergileyecekler. Aynı zamanda engelli çocuklar; Ataşehir Belediyesi’nin Engelsiz Sanat Kurslarında katıldıkları Resim, Becerikli Eller ve Yaratıcılık Atölyelerinde ürettikleri eserleri sergileyecekler.

Ücretsiz olan etkinliklerimize tüm vatandaşlarımız davetlidir. 

 

DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ PROGRAMI:

İnteraktif Atölyeler

Engelsiz Ataşehir Topluluğu

“Ritim ve Halk Oyunları Gösterisi”

3 Aralık 2018 Pazartesi

Saat: 09.00

Yer: Bahçeşehir Koleji Sancaktepe Kampüsü

 

Söyleşi

“Uzun İnce Bir Yol: Özel Çocukların Bitmeyen Mücadelesi”

8 Aralık Cumartesi

Saat: 13.30

Yer: Cemal Süreya Etkinlik Merkezi / Novada AVM

 

Engelsiz Ataşehir Topluluğu

“Ritim, Koro, Drama, Dans ve Halk Oyunları Gösterisi”

Resim, Becerikli Eller ve Yaratıcılık Atölyesi Sergisi

14 Aralık Cuma

Saat:13.30

Yer: Mustafa Saffet Kültür Merkezi - MSKM


Kaynak: Haberin Nabzı / Ataşehir


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.