Engelsiz Askerlere Kına Gecesi

Engelsiz Askerlere Kına Gecesi

Avcılar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, 1 günlük temsili askerlik yapacak engelli vatandaşları için ‘Kına Gecesi’ düzenledi. ..

Avcılar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, 1 günlük temsili askerlik yapacak engelli vatandaşları için ‘Kına Gecesi’ düzenledi. Avcılar Gümüşpala Paşaeli Parkı Gönül Davet Salonunda gerçekleşen geceye katılan Avcılar’ın ‘Engelsiz Mehmetçikleri’ gönüllerince eğlenmenin keyfini yaşadı. Kına gecesine katılan vatandaşlar 1 günlük temsili askerlik yapacak olan Mehmetçiklere kına yakılırken aileleri de duygusal anlar yaşadı. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli de özel hemşehrilerim diye hitap ettiği gençleri bu mutlu gününde yalnız bırakmazken, hepsiyle birer birer ilgilenerek şimdiden hayırlı tezkereler diledi. Annelerin gözyaşlarına boğulduğu kına gecesinde engelli gençler halay çekip eğlenirken, Başkan Toprak ise asker adaylarına kına yaktı. Asker olmak için engel tanımayan özel gençlerin kına gecesinde Garnizon Komutanı Albay Önder İrevül, Türkiye Muharip Gazileri Derneği Avcılar Temsilciliği Başkanı Nurettin Ağaoğlu ve Gaziler yer aldı. Gecede temsili askere gidecek gençler ve yakınları çeşitli oyunlar oynadı ve halay çekti. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte engelli gençler ve aileleri gönüllerince eğlendi.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli yaptığı konuşmasında; “Avcılarlı hemşehrilerimizle birlikte, bir günlük temsili askerlik yapacak olan gençlerimizin heyecan ve mutluluklarına ortak oluyoruz. Engelsiz Belediyecilik anlayışımızla özel hemşehrilerimizin her alanda her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Bugün özel çocuklarımızı askere gönderiyoruz. Onlar sadece bir gün askerlik yapıyorlar ama o bir gün de onlar için o kadar değerli ve önemli ki çünkü biz vatanına hizmet etmeyi ve onu askere yollamayı gelenek haline getirmiş kınalar yakın bir toplumuz. Kınanın yakılarak gönderilmesini ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Onun için de asker kına gecesi yapıyoruz ve çocuklarımızı askere göndereceğiz buradan. Onlar vatanına hizmet etmek için engel tanımayan özel çocuklar. Onları hiçbir şey vatanına hizmet etmesine engel olamaz. Onların da hakkı diğer abileri gibi. Abileri, kardeşleri nasıl askere gidiyorsa biz de bu özel evlatlarımıza kına gecesi düzenleyerek gönderiyoruz

11 Mayıs sabahı saat 08:30’da Avcılar Belediye Başkanlığı önünde düzenlenecek törenin ardından bir günlük temsili askerlik görevlerini yapacakları kışlalarına uğurlanacaklar.

 


Kaynak: İstanbulses / Avcılar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.