Engelsiz Bir Esenyurt İçin Fikir Ürettiler

Engelsiz Bir Esenyurt İçin Fikir Ürettiler

EngelliBireylerin Toplumsal Yaşamda Karşılaştıkları Zorluklar Konuşuldu

Özel bireylerin yaşam içerisindeki yerlerininkolaylaştırılması için 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında ‘EngelsizEsenyurt Çalıştayı’ düzenlendi. Çalıştayda konuşma yapan Esenyurt BelediyeBaşkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Dünya hepimizin ve herkesin bu dünyada eşit sözsöyleme, olanaklardan eşit faydalanma hakkı var. Hepimizin fırsat eşitliğinesahip olması lazım. Biz çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz” dedi.

Esenyurt Belediyesi’nin “FarklılıklarımızlaDeğişiyoruz, Gelişiyoruz” sloganı ile düzenlediği Engelsiz EsenyurtÇalıştayı’nda engelli bireylerin toplumsal yaşam içerisinde yaşadığı zorluklarkonuşularak, bunlara dâhil çözüm yollarını arandı. Şehit Erol Olçok KültürMerkezi’nde düzenlenen programa Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, İstanbulBarosu Engelli Hakları Başkanı Figen Erberk, Çalıştay Başkanı olarak Dr.Öğretim Üyesi Selma Yılar, belediye başkan yardımcıları, engelli bireyler veaileleri katıldı. Uzmanların yaptığı konuşmaların ardından tiyatro gösterisiile devam eden programda aile bireyleri sahneye çıkarak yaşadıkları zorluklarıaktardı. Ardından yapılan panel ve konferanslarla birlikte organize edilmişolan yuvarlak masa çalışmalarında, engelli bireyler için erişilebilirlik,iletişim, sağlık, istihdam sorunları ve çözüm önerileri konunun uzmanları ilebirlikte tartışma ve konuşma imkânı bulundu. Konuşmaların bir eğitmentarafından işaret diliyle anlatıldığı program sonunda, verimlilik ölçülmesiaçısından katılımcılara bir ankette uygulandı. Çalıştayda ayrıca belediyenin elsanatları kursunda eğitim alan özel bireylerin yaptığı ürünler sergilendi.

“BuradanÖnemli Çıktılar Alacağımızı Düşünüyorum”

Yaşam içinde kendilerini ifade etmektezorlanan dezavantajlı gruplar için çalışmalar yaptıklarını söyleyen BaşkanBozkurt şöyle konuştu: “Göreve geldiğimizden günden itibaren fırsat eşitliğimeselesini öncelikle tutuyoruz. Kimin için seçildiğimizi ne yapmamızgerektiğini unutmadan iş yapmaya çalışıyoruz. Bu çalıştayları sürekli olarakyapacağız. Bundan sonra bu çıktılarla ne yapmak istiyoruz? Biz bu kentteyaşayan herkesin neye ihtiyacı olur? Bu ihtiyaçların gidebilmesi için neyapmamız gerektiğini öğreneceğiz. Burada elde ettiğimiz sonuçlarla önümüzdekiyıllarda yapacağımız iş ve işlemleri ona göre düzenleyeceğiz. Bu konuda katkı sunanherkese teşekkür ediyorum. Umuyorum ki bu dünyayı tabii kendimizden başlayarakgüzelliklerle donatıp, birbirimizi anlamak için empati yapmayı öğrenip, sahipolduklarımıza saygı duyarak, karşımızdakinin kimliğine, kişiliğine,yeteneklerine, birikimine saygı duyarak, onun da bu dünyada en az bizim kadarnefes alma, kendini ifade etme hakkının olduğunun farkına vararak, bu işleriyürütürüz. Buradan çok önemli çıktılar olacağını düşünüyorum.”

“BuDünyada Bizim Çocuklarımızda Var”

Sahnede konuşma yapan Ays’ın annesi AynurKaya, yaşadığı zorluklardan bahsederek “Bana yaşadığım zorlukları anlatmafırsatını Kemal Deniz Bozkurt verdi. Çok zorluklar yaşadım arkamda Esenyurtvarmış bir aile olarak. Biz tüm bu sorunlarla baş etmeye çalışırken çaresizbırakıldık. Artık ben çaresiz kalmış annelerin sesi olmak istiyorum. Bizimçocuklarımızda bu dünyada var” diye konuştu.

bhqiuysqxwpogfjvk8czhm3n.jpg

1wactndrqycg0tlhikkeeh8s.jpg

bskqb9zwtt6dxwgejufcxgn2.jpg

gb4mk9oqpobI2ypidw8wlf67.jpg

1pv4ef3wvdb5hxuambf67ptr.jpg

Ik7ppyozmut03jmwofl8xr5c.jpg

8hIw76vmcsfmtjczlk1fazle.jpg

qfr807sodpszwnp51iuzfbln.jpg

8jqou2gt5dmi03qcwyarIf74.jpg

v1g5qx9plebrcszrfxbielym.jpg

3wskq2ornyfkjqjhuzo9gn7f.jpg

qfwdrgjopIksamnyytex8ijd.jpg

usc4lyhklirtmjn9jyz3x7f0.jpg

dauskspwyeo8gvfd4c95qmkf.jpg

omrz76a2tp0hrbcaxqul5myk.jpg

xk28wmplawjimc1nsrfotf5t.jpg

usrgn0yda8pjzoxll2jIcqwf.jpg

omyn7jge869t0alvztexhff2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.