ENGİN ALTAY: YARIM EKMEK DÖNER 7 LİRA, MİLLET BUNU ALAMIYOR

ENGİN ALTAY: YARIM EKMEK DÖNER 7 LİRA, MİLLET BUNU ALAMIYOR

CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, Bağcılar’da esnaf ve vatandaşı ziyaret etti. Döner satan bir esnaf “Milletin alım gücü de azaldı.

CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, Bağcılar’da esnaf ve vatandaşı ziyaret etti. Döner satan bir esnaf “Milletin alım gücü de azaldı. Vatandaş yarım ekmeği ikiye bölüp çeyrek olarak alıyor. O çeyrek ekmeği evine götüren vatandaşlar var. Bazı vatandaşlar geliyor fiyat soruyor almadan gidiyor” dedi. Altay ise “Yarım ekmek döner 7 lira millet bunu alamıyor. Manzara bu az kaldı” dedi. 

CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, CHP Bağcılar İlçe Başkanı Murat İmrek ile esnaf ve vatandaşı ziyaret etti. Bir esnafın, “vatandaşlar yarım ekmeği bölüp, çeyrek olarak tavuk döner alıyor artık” sözlerine Altay, “Yarım ekmek döner 7 lira, millet bunu alamıyor. Manzara bu az kaldı” dedi.

Engin Altay’ın esnafla sohbeti şöyle oldu:

“Esnaf: Milletin alım gücü de azaldı. Vatandaş yarım ekmeği ikiye bölüp çeyrek olarak alıyor. O çeyrek ekmeği evine götüren vatandaşlar var. Bazı vatandaşlar geliyor fiyat soruyor almadan gidiyor.

Engin Altay: Yarım ekmek döner 7 lira, millet bunu alamıyor. Manzara bu, az kaldı az.”

Altay ile bir emekli vatandaş arasında şu sohbet gelişti:

“Engin Altay: Pandemiden dolayı biraz geç kaldık ama ben buraya ilk defa gelmiyorum. 

Vatandaş: Ben siyaset aşığıyım, kendimce. Türkiye’nin 7 bölgesi var, her bölgeye birer tane çimento fabrikası, her bölgeye birer tane demir çelik fabrikası, milletvekili sayısı azaltılmalı, siyasal hakları azaltılmalı. Ben inanıyorum ittifak, başka bir değişle koalisyon olarak Meral hanımla birlikte iktidar olacaksınız bu kesin. Sizden isteğim şu, AKP’den özellikle Binali, ki ben ona Cinali diyorum 27 katrilyonu nereden kazandın, sen kendi deyiminle; ‘Topal Dursun’un oğluydun bizim Erzincan’da köy otobüsü sürüyordun.’ Nereden kazandın. Ben de Erzincanlıyım merkezdenim.

Engin Altay: Ağababası var. Alyansı gösterdi bütün servetim bu dedi. Bu artarsa bir iki çalmışım dedi. Arttı.

Vatandaş: Eğer İmam Hatipliler bunu yaparsa ben bilemiyorum artık. Sizden bir şey daha isteyeceğim lütfen genel başkanınıza itaat edin. Bakın sizin içten parçalanmanızı bekleyecekler buna mahal vermeyin.

Engin Altay: Ne diyor genel başkan ‘geliyor gelmekte olan, az kaldı’ diyor.

Vatandaş: Yalnız ötekilerden mutlaka hesap sorulacak.

Engin Altay: Bizde hesabı yargı sorar, biz sormayız.

Vatandaş: Onların fazlalıkları biz emeklilerin hesaplarına geçecek.

Engin Altay: Savcıların ellerini kollarını çözeceğiz, cübbelerindeki düğmeyi çıkaracağız, hakimler, savcılar özgürce hesabı sorar.”

“BU HARAMİLERDEN KURTULALIM”

“Engin Altay: Bu haramilerden kurtulalım. Eskiden para ticaretten kazanılırdı Türkiye’de şimdi siyasetten kazanılıyor. Bunu kırmadığımız sürece biz hepimiz telef oluruz. Bunu kıracağız. Siyaseti temizleyeceğiz.” 

“Engin Altay: Neye şikâyet ediyorsun?

Vatandaş: Her gün zam geliyor, soğana geliyor, ekmeğe geliyor

Engin Altay: Tayyip Bey ‘millet halinden memnun’ diyor, herkes mutlu diyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.