Enver Erlat Koşusu'nu Kara Eski kazandı

Enver Erlat Koşusu'nu Kara Eski kazandı

4 yaşlı safkan Arap atlarının start aldığı koşu (KV-7/DHÖW), 2100 metre mesafe kum pistte yapıldı.

2022 yılı Enver Erlat koşusu'nu jokeyi Mehmet Akyavuz ile start alan, İbrahim Hakkı Boyraz'ın sahibi olduğu ve Özer Boyraz'ın da yetiştirdiği Kara Eski (Kara Yağız - Gülbaş / Pir Karaca) kazandı. Mehmet Demirol'un antrene ettiği kır at bu galibiyetiyle kariyerindeki 9'uncu birinciliğini elde etmiş oldu.

6 safkanın katıldığı mücadelede Caymazınoğlu (Uçanbey - Ay Tutulması / Rikardo) ikinci, Goşa (Deha - Çisem / Halid) üçüncü, Bükeç (Demirdöven - Seçilay / Altaha) dördüncü ve Arifcan (Kurtel - Almimruhiye.25 / Alaz) da beşinci olarak yarışı tamamladı.

Koşunun galibi Kara Eski için bitiriş derecesi 2.31.44 olurken, farklar ise 6 Boy - 8 Boy - 3,5 Boy - 9 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından şeref tribününde gerçekleştirilen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına Mustafa Taşkaya'ya kupasını Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Can N. Güven verdi. Törene Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya da katıldı.

 

Enver Erlat

Enver Erlat, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nda Müsteşar Yardımcılığı, Genel Müdürlük ve Yüksek Komiserler Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 1972-73 yıllarında Asya Yarışçılık Konferansı’nın yurdumuzda ilk kez düzenlenmesinde büyük emeği geçen Enver Erlat’ı anısına düzenlenen koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

z70co1h6nprulthq53ebkya2.jpg

jcrmpzmh82alvp5zqqysf46w.jpg

nxolbtm385pqipj4mzeddoak.jpg

2vhdmaej8ll4ym9q3u6g5jqo.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.